Foto: CNC

Blesk v kampani dává čtenáře na titulku

8. 9. 2022 15:09

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

In-house kampaň CNC k 30 letům Blesku využívá personalizovaná videa, která dělají z čtenářů hrdiny kauz. Na projektu se podílel Motionlab, Meiro a SmartEmailing.

Nová kampaň vydavatelství Czech News Center vznikla k příležitosti třicetiletého výročí Blesku a čtenáře největšího deníku pod střechou Czech News Center představuje jako hlavní hrdiny kauz, příběhů, homepage nebo titulních stran. Ve videu na míru je navíc moderátorka oslovuje jejich křestním jménem.

„Hlavním cílem je překvapit, pobavit a vlastně i poděkovat čtenářům. Právě díky nim, díky tomu, že u nás hledají každý den informace důležité pro svůj život, ale i zábavu nebo odpočinek, můžeme letos slavit tak vysoké jubileum,” říká šéfredaktor Blesku Radek Lain. Zároveň má projekt přiblížit brand v novém světle a poukázat na to, že i takto tradiční médium dokáže být stále inovativní a pracovat s velmi moderními koncepty a technologiemi.

Kampaň Staň se hvězdou Blesku vznikla v kooperaci s reklamním startupem Motionlab, dataři z Meiro a platformou na marketingové automatizace SmartEmailing. Video-kreativu má pod palcem ryze interní tým z Czech News Center a vznikla v režii Viktora Vokjana, šéfdramaturga videohubu CNC. Oporu měl tým v digitálním akcelerátoru Reader Revenue Accelerator.

Projekt rovněž sleduje potenciál i v rozšíření uživatelské databáze a lepší práci s loajálními čtenáři, což jde ruku v ruce s celkovou digitální obsahovou strategií všech médií pod CNC. „Jde o výjimečnou kampaň, která propojila redakci, strategická oddělení a tři technologické startupy s cílem poděkovat čtenářům. Pracujeme s dlouhodobými komunikačními scénáři, a nejen uživatelé se tak mohou těšit na další překvapení,” vysvětluje Michaela Vanerová, která má v mediahousu na starost oblast CRM.

Psali jsme
Váš rok 2020? Motionlab vytvořil personalizovaná videa z útržků seriálů HBO

Mechanika stojí na jednoduchém formuláři na webu Blesk.cz, na základě jehož vyplnění vzniká pro uživatele personalizované video, včetně audio oslovení na míru. Čtenář se tak virtuálně ocitne ve studiu Blesk zpráv nebo na červeném koberci, a stává se hvězdou svého jedinečného příběhu, podaného vtipnou a hravou formou, která odpovídá charakteru a obsahu značky Blesk.

„Pokud se čtenář zajímá více o zprávy, než například o sport a celebrity, scénář videa se tomu přizpůsobí. Dynamicky se v něm mění také texty, fotografie nebo voiceover. Ve fiktivní reportáži jej tak například moderátorka osloví vlastním jménem, v jiné scéně zase demonstranti mávají personalizovanými transparenty a požadují, aby kandidoval na prezidenta,” doplňuje Filip Koubek, jeden ze zakladatelů platformy Motionlab, která už pomohla s videi mnoha dalším značkám jako Mall.cz, HBO Europe, Notino, ČEZ, Generali nebo NN. 

Psali jsme
VIDEO: Spot na míru každému klientovi. Kampaň pro NN připravil Motionlab

Foto: CNC

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Tisková zpráva

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.