Foto: Pxhere.com

Barbíny jdou na dračku. Firma hlásí nejlepší prodeje za pět let

10. 2. 2021 11:02

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Prodeje panenky Barbie v loňském roce globálně rostly o 16 procent s tržbami 1,35 miliard dolarů, což je nejvíce od roku 2014. Díky tomu se dařilo i celé společnosti Mattel, která zaznamenala nejvyšší tržby od roku 2017.

Pandemie výrobcům hraček nahrává. Děti mají v lockdownech omezené možnosti zabavit se a k legendární panence mají citové vazby i jejich rodiče, kteří pracují z domova. Barbie také hodně zapracovala na inkluzi. Panenky jsou nyní k dostání různě vysoké i s realističtějšími proporcemi. V rámci nové řady Fashionistas je například k dispozici 35 odstínů pleti a devět různých postav. Koupit si lze Barbie na vozíčku nebo s protézou.

Generální ředitel Mattel Ynon Kreiz médiím sdělil, že je sice pravda, že z pandemie těžil celý průmysl s hračkami, ale že Mattel trh svými výsledky převyšuje. Společnost má ve svém portfolio i značku Hot Wheels nebo Fisher-Price. Prodeje společnosti loni vzrostly o dvě procenta (tržby z prodeje dosáhly na 4,5 miliardy dolarů), v posledním kvartálu se jednalo dokonce o desetiprocentní růst.

ČTĚTE TAKÉ
Hamleys spouští ostrý provoz e-shopu. Potenciál mají ukázat Vánoce

Mattel přesto oznámil nový program, v rámci kterého chce výrazně omezit výdaje, do konce roku 2023 by měla úspora představovat 250 milionů dolarů. Firma nechce propouštět, ale zapracovat na systémech, procesech i standardizaci globálního marketingu. 

Konkurenční Hasbro, která vlastní značku Nerf nebo deskovou hru Monopoly, oznámila, že tržby v roce 2020 naopak o osm procent poklesly na 5,4 miliard dolarů, přestože v posledním kvartálu rostly o 4 procenta. 

Foto: Pxhere.com

Redakce MAM

Další zajímavé čtení