Program CNN Prima News zahájil vysílání. Nabízí 19 pořadů denně

3. 5. 2020 17:05

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Zpravodajská stanice CNN Prima News odstartovala vysílání 3. května v 18:55 hlavními zprávami.

Na zpravodajství se podle informací uvedených na tiskové konferenci 23. dubna podílí 100 novinářů, kteří zároveň spolupracují i s kolegy ze zahraničních CNN. Vysílá se sedm dní v týdnu denně od 6:00.

CNN Prima News funguje na základě smlouvy s divizí CNN International Commercial (CNNIC), která poskytuje licenci k používání značky CNN a k  přístupu k obsahu a tvorbě programu v rámci celého portfolia CNN.

Stanice zahájila vysílání hodinovou zpravodajskou relací, kde se představila moderátorská dvojice Markéta Dobiášová a Pavel Štrunc, následoval Sport a na něj navázal pořad Showtime s Evou Perkausovou.

„Televizní kanál CNN Prima News nabídne v premiéře 19 pořadů denně a společně s hlavní zpravodajskou relací to budou právě pravidelné Zprávy s novými tvářemi, které divákům poskytnou v průběhu celého dne objektivní, rychlý, srozumitelný a přesný zpravodajský servis,“ uvedl generální ředitel televize Marek Singer.

Kontinuálním zpravodajstvím diváky provádí Josef Kluge, Kristýna Dušák, Lucie Hrdličková a Veronika Kubíčková. Hlavní zprávy moderují Karel Voříšek s Klárou Doležalovou a Markéta Dobiášová s Pavlem Štruncem.

VIDEO: „Kde jste byli, když...“ Kampaň české CNN připomíná slavné momenty historie

Markéta Fialová má také vlastní talkshow Silný hlas, v němž budou vystoupovat vědci, umělci, podnikatelé nebo sportovci. Vzniká rovněž pořad Pavlíny Wolfové 360°, který shrnuje události dne. Diváci se mohou těšit třeba i na investigativní dokument Pod rouškou. Nedělní partie se přejmenuje na Partii Terezie Tománkové a potrvá dvě hodiny.

Z tvorby zahraničních redakcí převezme česká CNN pořady Richarda Questa nebo Christiane Amanpourové.

Na obrazovkách se objevuje také počasí, které moderují meteorologové z ČHMÚ. Sportovní redakci tvoří například Petr Vágner, Marek Kafka či Roman Šebrle a paralympionik Jan Povýšil.

Eva Perkausová, Laďka Něrgešová a Petr Větrovský moderují pořad Showtime o životě slavných. Na rubrice krimi se podílí Václav Janata, Michal Janotka a Ondřej Pořízek. Online zpravodajství vede Tomáš Večeřa. Server CNNPrima.cz byl spuštěn již v neděli dopoledne.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.