Foto: WPP

WPP posiluje v digitálu, koupila brazilskou DTI Digital

11. 2. 2021 07:02

— Mohlo by vás zajímat —

TV Nova je průkopníkem nových trendů

TV Nova mění přístup k audiovizuální produkci. Zelené natáčení se stává standardem přinášejícím ekologické inovace.

Reklama
SDG

Největší světová komunikační síť WPP akvizicí DTI Digital potvrzuje větší zaměření na technologie. Do pěti let má byznys týkající se obchodu, zkušeností a technologií dosáhnout podílu 40 procent.

WPP oznámila akvizici brazilské společnosti DTI Digital, která se věnuje digitálním inovacím a vývoji softwaru. Nabízí služby jako vývoj podpůrných systémů pro back-office, automatizaci zásobování, programy pro sběr dat, či B2C aplikace a platformy jako třeba online tržiště. Zaměstnává 800 lidí, z čehož je více než 600 softwarových inženýrů a mezi její klienty patří společnosti jako Vale, Localiza, Hermes Pardini nebo Pottencial.

„Naši klienti hledají plně integrovaná řešení, která kombinují kreativitu a ty nejmodernější technologie, což jim umožňuje se přizpůsobit rychle se měnícím podmínkám podnikatelského prostředí,“ uvedl mimo jiné šéf WPP Mark Read k akvizici, kterou budou schvalovat regulátoři.

PSALI JSME
Budoucnost mají už jen nezávislé agentury, říká bývalý šéf WPP Sorrell

Brazílie patří je největším trhem WPP v latinské Americe, skupina tam zaměstnává více než 4000 lidí a dosahuje tržeb okolo 300 milionů dolarů. Stará se zde o značky jako Coca-Cola, Nike, či Visa.

O větším zaměření na technologie největší komunikační síť světa informovala už v prosinci minulého roku. Více se chce věnovat právě oblastem, které obhospodařovává i DTI Digital, jako je třeba navrhování online prodejních platforem, aplikací a členských zákaznických programů. Do pěti let má byznys týkající se obchodu, zkušeností a technologií dosáhnout podílu 40 procent oproti nynějším zhruba 25 procentům.

„Pracujeme na tom, jak bychom mohli rozšířit naše podnikání v oblasti e-commerce. Je to něco, o čem budeme přemýšlet čím dál tím více,“ uvedl již dříve šéf WPP Mark Read v rozhovoru pro Bloomberg Europe TV. Jak Bloomberg připomněl, síti v posledních čtyřech letech klesla tržní hodnota o více než polovinu.

Read pokračuje ve svém plánu na zeštíhlení komunikačního impéria ze zhruba 500 na přibližně 100 agentur. Spojování jednotlivých značek má umožnit poskytovat klientům kompletní balíčky služeb, které v sobě spojují kreativu i aktivity v digitálu. Mimo jiné od loňského listopadu globálně propojuje na technologie zaměřené agentury Geometry se značkou VMLY&R do nového brandu VMLY&R Comerce. Tato změna proběhla koncem ledna i na českém trhu, když se místní Geometry oficiálně změnilo na VMLY&R Commerce. Dál funguje v rámci skupiny VMLY&R samostatně, ale týmy obou značek mohou úžeji spolupracovat. Ostatně i VMLY&R vzniklo před pár lety spojením digitální agentury VML a kreativní agentury Young & Rubicam.

Foto: WPP

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Známe Agenturu roku! Aplaus patří McCann Prague!

Známe Agenturu roku! Aplaus patří McCann Prague!

Vítězné konfety se po roce opět snášejí na hlavy zástupců McCann Prague. Ti podruhé za sebou ovládli hlavní kategorii soutěže Agentura roku a celkem si ze slavnostního večera odnášejí šest trofejí. Nezávislou agenturou je Boomerang Communication, Nejlepším marketérem Kateřina Harris z řetězce Albert.

Bonami mění v nové kampani kartonový svět za osobité bydlení

Bonami mění v nové kampani kartonový svět za osobité bydlení

Novou kampaň s historicky největší videoprodukcí spouští Bonami. Jejím hlavním motivem je kontrast mezi nudným „kartonovým“ světem a „osobitým bydlením“, které může být s Bonami dostupné a jednoduché. Kampaň vznikla ve spolupráci s YYY agency a reklamní a filmovou produkcí Nice!.