Foto: Meta

Meta umožnila na Facebooku a Instagramu sdílet NFT

1. 9. 2022 07:09

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Puma s Fotbalovou asociací České republiky představily nové dresy

Puma ve spolupráci s Fotbalovou asociací České republiky slavnostně představila dresy národního týmu pro nadcházející 2 období, ve kterých si mimo jiné reprezentanti zahrají letošní Euro.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Uživatelé mohou propojit své peněženky Rainbow, MetaMask, Trust Wallet, Coinbase Wallet a Dapper Wallet a zveřejňovat digitální sběratelské předměty ražené na sítích Ethereum, Polygon a Flow.

„Pokračujeme v zavádění digitálních sběratelských předmětů na Facebooku a Instagramu a dáváme lidem možnost zveřejňovat digitální sběratelské předměty na Facebooku i Instagramu. To lidem umožní připojit své digitální peněženky k jedné z aplikací, aby mohli sdílet digitální sběratelské předměty v obou sítích,“ uvedla společnost na svém blogu.

Společnost experimentuje s NFT na obou svých platformách od května. Nejprve na Instagramu, od června pak pro vybrané tvůrce v USA a v červenci Meta spustila podporu NFT na Instagramu už ve stovce zemí. Možnost odesílání NFT na Instagram i Facebook je však v současné době dostupná pouze uživatelům se sídlem v USA.

Začátkem roku Zuckerberg zmínil, že Meta bude pracovat na zobrazování NFT prostřednictvím Instagram Stories a bude také kompatibilní se Spark AR. Zatímco jiné platformy jako Twitter a Reddit se zaměřily na avatary založené na NFT, Meta se snaží oslovit širší publikum zavedením funkcí, které lidem umožní ukázat digitální sběratelské předměty prostřednictvím příspěvků. Společnost také vyjádřila přání vybudovat tržiště s digitálním uměním, které by bylo možné použít k nákupu položek v metaversu.

Rozšíření dosahu NFT do každého smartphonu s nainstalovanou aplikací Meta by mohlo vést k dalším výdělkům giganta sociálních médií. V květnu společnost Meta také podala žádost u Úřadu pro patenty a ochranné známky Spojených států na platformu pro kryptoplatby zvanou Meta Pay.

Metu opouští šéf Horizon VR platformy

Rozšíření NFT však v přichází v době, kdy trh výrazně ochladl. Zatímco ještě v květnu se na jedné z největších NFT platforem zobchodovali NFT za 2,7 miliardy dolarů, minulou neděli to bylo podle serveru DappRadar jen 8,9 milionu dolarů, čili propad o 99 procent. Už dříve po tlaku regulátorů Meta upustila od plánu na vytvoření vlastní platební kryptoměny. Navíc společnost opouští také šéf VR platformy Meta Horizon Vivek Sharma, která měla na starosti výstavbu světů a eventů v metaversu.

Foto: Meta

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.