Foto: Pilsner Urquell

Výčepní Pilsner Urquell opět prchali po karlovarské kolonádě

8. 7. 2022 16:07

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Lucie Mifková mění Proficio za Pickerly, kde bude řídit média

Marketingová agentura Pickerly posiluje tým o Lucii Mifkovou, která bude mít na starosti média a výzkum. Před tím působila šest a půl roku ve skupině Proficio.

Reklama
SDG

Letošní ročník Běhu výčepních vzdal čest představiteli hlavní role legendárního filmu Vrchní prchni! Josefu Abrhámovi.

Plzeňské pivo Pilsner Urquell je oficiálním pivem mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary a spojení se světem filmu promuje heslem Filmy se točí, pivo čepuje. Ve festivalovém stanu značky každý večer v 18:42 (hodina byla zvolena podle letopočtu zahájení výroby Pilsner Urquell) probíhala škola čepování. Konal se též už tradiční Běh výčepních po lázeňské Mlýnské kolonádě.

Jak před startem vzpomínal syn jednoho z autorů filmu Vrchní prchni David Smoljak, falešného vrchního hraného Josefem Abrhámem naháněli na kolonádě číšníci, pro své spojení se světem filmu si značka pro rekonstrukci slavné scény vybrala své výčepní, většinou účastníky každoroční soutěže Pilsner Urquell Master Bartender. A kdo zvítězil? Výčepní z pražské holešovické pivnice U Holišů Dominik Kirchmann Urban.

Letošní ročník Běhu výčepních vzdal čest představiteli hlavní role legendárního filmu Vrchní prchni! Josefu Abrhámovi. „Josef Abrhám byl geniální herec, který neodmyslitelně patří k naší herecké špičce. Jsme hrdí, že touto formou můžeme připomenout film ze zlatého českého fondu, který podobně jako Pilsner Urquell zná každý Čech,“ řekla před startem Kristýna Tereková, brand manažerka Pilsner Urquell.

Pilsner Urquell se poprvé stal oficiálním pivem Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech v roce 2019. „Do podpory českého filmu a kultury obecně se Pilsner Urquell zapojuje pravidelně a dlouhodobě. V kultuře i u piva by mělo jít především o kvalitu. Šíření slávy českého filmu u nás i ve světě nám dává smysl, stejně jako prezentace unikátní české pivní kultury na prestižních akcích, jakou je právě karlovarský filmový festival,“ prohlásila na kolonádě Kristýna Tereková.

Spolu s ní běžce a běžkyně pozdravila i primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer-Ferklová.

Foto: Pilsner Urquell

Další zajímavé čtení