Foto: Škoda Auto

PR pro Škoda Auto v Česku dělá FleishmanHillard

14. 6. 2022 08:06

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Agentura zvítězila v tendru, který probíhal od začátku roku. Interní tým ji zapojí do vytváření nových konceptů.

Novým dodavatelem PR služeb pro české zastoupení automobilky Škoda Auto se stala agentura FleishmanHillard. Automobilka do uzavřeného výběrového řízení pozvala na základě kvalifikovaného předvýběru devět agentur. Do finálové pětice se vedle vítěze dostaly i agentury Bison & Rose, Havas PR, Konektor PR a Ogilvy Public Relations.

„Naším cílem bylo dlouhodobě posílit vlastní tým o dodatečné externí kapacity a zároveň získat partnera, který bude přinášet nové podněty a inovace zvnějšku. Agentura FleishmannHillard nás zaujala senioritou týmu, rozhledem v tématu elektromobility a nejpřesnějším vystihnutím našich požadavků,“ zhodnotil výběrové řízení Pavel Jína, mluvčí Škoda Auto Česká republika.

Čtěte také
Škoda s agenturou World of Online vezmou fanoušky do zákulisí MS v hokeji

Tendr vypsaný na začátku letošního roku uspořádala automobilka podle nejvyšších standardů na trhu. Na přípravě výběrového řízení spolupracovala s Asociací public relations (APRA), jež automobilce pomohla při nastavování procesu výběru dodavatele a vytváření zadání pro uchazeče.

„Z našeho pohledu šlo o mimořádně kvalitně připravený a férový tendr. O to více mě těší, že se nám v něm podařilo uspět. Otevírá se nám tak možnost spolupracovat pro jednu z největších a nejdůležitějších značek v České republice,“ uvedl výkonný ředitel agentury FleishmanHillard Roman Pavlík.

Služby bude zajišťovat tým account directora Marcela Bodnára. Interní PR tým automobilky zapojí agenturu především do vytváření nových komunikačních konceptů a rozšíří díky ní své kapacity o dodatečný externí subjekt.

Už v lednu Škoda Auto uzavřela výběrové řízení na reklamní agentury. V něm po dvou kolech zvítězily agentury Etnetera Motion, která s automobilkou spolupracuje nově, a poněkolikáté i Zaraguza, jež tak navázala na dlouhodobou spolupráci.

Psali jsme
Etnetera Motion je novou agenturou Škoda Auto ČR

Foto: Škoda Auto

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.