Foto: iStock

Média informují o konfliktu. Stránky ČRo byly napadeny

24. 2. 2022 13:02

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

AKTUALIZOVÁNO V reakci na eskalaci konfliktu na Ukrajině změnily dnešní vysílání komerční televize i média veřejné služby. Rádia odehrála Kryla. Weby Českého rozhlasu čelily napadení.

TV Nova od 10:57 odvysílala v přímém přenosu projev prezidenta Miloše Zemana, následovalo mimořádné vysílání, a to až do začátku Poledních Televizních novin.

„Během odpoledne plánujeme živé vstupy každou hodinu, v Kyjevě máme redaktorku Petru Matýskovou a budeme využívat i slovenský štáb, který je nyní ve městě Mariupol. Kontinuální vysílání běží na TN Live, situaci se věnujeme i na webu Tn.cz,“ říká Kamil Houska, ředitel sekce zpravodajství a publicistiky TV Nova. Televizní noviny budou dnes prodlouženy až do 21:00, na ně pak naváže další díl seriálu Odznak Vysočina, následovaný seriálem Dáma a Král.

„Od rána na CNN Prima News běží speciální vysílání k ruské invazi na Ukrajině. Ve 12:30 jsme odehráli speciál pořadu K věci s Janem Kavanem a Jiřím Šedivým. Ruší se také odpolední Krimi zprávy a Zprávy z regionů. Hosty do studií průběžně aktualizujeme. Vysílání se dnes věnuje majoritně dění na Ukrajině a reakcím ze světa,“ sdělila Jana Kvasničková z Primy.

I ČT24 vysílá už několik hodin v režimu mimořádného vysílání a podle mluvčí Karolíny Blinkové v tom bude pokračovat.

Česká rádia se rozhodla přijít s akcí, prostřednictvím které vyjádří solidaritu s Ukrajinou a přesně v poledne pustila do éteru písničku Karla Kryla s názvem „Bratříčku, zavírej vrátka.“ K akci se připojila skoro všechna česká rádia, například Rádio Blaník, Rádio Impuls, Evropa 2, Hitrádia, Frekvence1, Kiss rádio, Rádio Expres FM, Rock Radio, Fajn Radio a celá řada dalších soukromých regionálních stanic. Píseň je snadno srozumitelným symbolickým vyjádřením postoje českých rádií a připomenutím naší historické zkušenosti s okupací.

Český rozhlas Radiožurnál a Český rozhlas Plus přinášejí od ranních hodin společné speciální vysílání. Toto speciální vysílání bez hudby bude pokračovat minimálně do 19 hodin. Události pokrývají zpravodajové v Rusku, na Ukrajině, u polsko-ukrajinských i slovensko-ukrajinských hranic. Server iRozhlas přináší od nočních hodin on-line reportáž. Živě se vysílají tlumočené projevy českých i zahraničních politiků.

„Dnes ve 12:54 nastal DDOS útok na servery Rozhlas a iRozhlas, ochrana v datovém centru poskytovatele reagovala se zpožděním. Weby obnovily provoz 13:40. Útok během dne dál trval, ale již plně odfiltrován,“ napsala MAM Blanka Bumbálková vedoucí oddělení komunikace.

Článek jsme 24.2. v 16:20 aktualizovali o vyjádření ČRo

Foto: iStock

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.