Michal Půr a Jakub Patočka se přidali k Asociaci online vydavatelů

23. 7. 2021 11:07

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Ležák Gambrinus 12 se představuje s kampaní „Zralci na chmelu“

Ze stínu desítky vystupuje ležák Gambrinusu s kampaní od agentury McCann Prague a spoty od Boogie Films.

Jak Kofola sedm let ladila novou identitu? Čtěte v MAM 12/2024.

Asociace online vydavatelů (AOV), která vznikla v květnu letošního roku, má nyní 12 členů. Nově se jimi staly Info.cz a Denikreferendum.cz.

AOV vznikla na začátku května letošního roku a u jejího zrodu stál Libor Matoušek, vydavatel regionálních webů Drbna.cz, Ondřej Neumann, ředitel Hlídacípes.org a Robert Čásenský, vydavatel magazínu Reportér. Kromě zmíněných vydavatelství a titulů jsou členy asociace v toto chvíli ještě časopis Barbar, magazín BudLive, společnost Český internet, síť regionálních deníků E-deníky, deníky Echo24 a Forum 24 a deník Krajské listy. Podle vyjádření zástupců asociace subjekt nyní sdružuje tituly, které společně oslovují šest milionů lidí měsíčně.

Pro Michala Půra, vydavatele Info.cz, je členství v asociaci logickým krokem: „Konečně je tu organizace, která aktivně hájí zájmy médií. A asi není náhoda, že vznikla na zelené louce a že u jejího zrodu stáli zejména online vydavatelé. Právě tato část trhu je zvyklá řešit problémy rychle a efektivně. Přesně tak se totiž vyvíjí i mediální trh,“ uvedl.

A jeho slova ptvrdil také Jakub Patočka, který stojí za Deníkem Referendum: „Sice můžeme mít různé názory na řadu věcí, shodneme se na nezbytnosti mít v zádech silný subjekt, který umí hájit naše společné zájmy. Samozřejmě se na jeho činnosti budeme aktivně podílet,“ dodal.

Agenda asociace:

  • lobbing, zvláště na úrovni EU a orgánů státní správy
  • iniciace vzniku mediální rady
  • apel na novinářskou etiku
  • aktivní účast na tvorbě legislativy a potenciální regulace trhu
  • vztah k technologickým distributorům obsahu,
  • produkování odborných výstupů.

Jak Kofola sedm let ladila novou identitu? Čtěte v MAM 12/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení