Foto: Greenpeace

VIDEO: Greenpeace ukazuje Velkou plastovou Británii

24. 5. 2021 07:05

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Podle neziskové organizace vláda Borise Johnsona místo recyklace zasypává svět 1800 tunami plastového odpadu denně.

Jako parodii představuje organizace Greenpeace v nové kampani politiku ochrany životního prostředí Velké Británie. Rozporuje tvrzení kabinetu Borise Johnsona, že Spojené království je státem vedoucím v aktivitách podporujících udržitelnost. Podle Greenpeace země místo recyklace vyváží plasty do dalších zemí, a tím znečišťe tamní přírodu, oceány a způsobuje zdravotní problémy obyvatelům.

Exportuje tak údajně 1800 tun plastu denně. Jak takové množství vypadá, je názorně vidět v animovaném videu. Když se začnou plasty sypat u sídla premiéra Borise Johnsona v Downing Street číslo 10, stane se brzy z vládní čtvrti Westminster hora odpadu neboli „Wasteminster“.

„Tento silný film ukazuje šokující pravdu o plastu, o němž vláda tvrdí, že je recyklován, ale ve skutečnosti je exportován do dalších zemí, které se s ním mají vypořádat,“ uvedla ke kampani Nina Schrank z britské odnože Greenpeace.

Spot produkovala společnost Park Village, jehož „hrdinou“ je animovaný premiér Johnson, jehož namluvili imitátoři Jon Culshaw a Matt Forde. Na tvorbě se podílelo kreativní Studio Birthplace a na CGI efekty specializovaná společnost Method & Madness, která pro klip vytvořila digitální repliku Downing Street.

„Hodiny strávené se CGI napříč třemi časovými zónami opravdu ukazují do detailu propracovanou simulaci. Bylo opravdu ctí pracovat na tak důležité věci pro klienta jako je Greenpeace,“ uvedl výkonný producent Park Village Adam Booth pro Ad Week.

Součástí kampaně Greenpeace je požadavek na britskou vládu, aby úplně zakázala vývoz plastového odpadu do zemí jako je Malajsie či Turecko a aby během nadcházejících čtyř let zajistila redukci používání jednorázových plastových obalů na polovinu.

Foto: Greenpeace

Jakub Křešnička

O ekonomice píše přes deset let, prošel redakcemi týdeníků Ekonom, Euro a Týden, kde byl mimo jiné zodpovědný za každoroční speciál 111 nejbohatších Čechů a Slováků. Do Marketing & Media nastoupil s prvním lockdownem a věnuje se převážně kreativitě, reklamě, agenturám či B2B.

Další zajímavé čtení