Vydavatelství A 11 vstoupilo do segmentu křížovek. Luštění zažívá zlaté časy

1. 3. 2021 07:03

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Ležák Gambrinus 12 se představuje s kampaní „Zralci na chmelu“

Ze stínu desítky vystupuje ležák Gambrinusu s kampaní od agentury McCann Prague a spoty od Boogie Films.

Jak Kofola sedm let ladila novou identitu? Čtěte v MAM 12/2024.

Společnost A 11 začala vydávat tři nové křížovkářské magazíny s klasickým švédským luštěním: sorry křížovky s vtipnou tajenkou za 39 korun, Mladý svět křížovky s citáty slavných osobností za 29 korun a Náš region křížovky s tajenkami zaměřenými na výletní místa a lokální zajímavosti za 19 korun. Podle Mediaprojektu obliba luštění výrazně narůstá. Křížovkářský titul má prakticky každé větší vydavatelství.

Křížovky A 11 vycházejí jako dvouměsíčníky s nákladem 30 000 kusů, na stáncích se objevily v pátek 26. února. Spuštění je podpořeno rozhlasovou kampaní a inzertní kampaní v lokálních novinách Náš region, v týdeníku Mladý svět a v měsíčníku sorry.

Na trhu s „luštěním“ je přitom velká konkurence. Hned čtyři tituly má Czech News Center: Aha! pro ženy, Blesk Křížovky, Nedělní Aha! Křížovky a Nedělní Blesk Křížovky. Mafra vydává Chvilku pro luštění, VLM Křížovkář TV magazín a Empresa Media Sedmička křížovky. Podle posledního Mediaprojektu za 3. a 4. kvartál roku 2020 křížovkám roste i čtenost na výtisk. Jedno vydání nejčtenějšího titulu Blesk křížovky má 255 tisíc čtenářů/luštitelů a vychází jako měsíčních v nákladu zhruba 58 tisíc kusů. Podobně Chvilka pro luštění vychází jako měsíčník, a to v nákladu kolem 63 tisíc kusů. Podle webu Send.cz jsou na trhu zhruba čtyři desítky titulů, které ve větší míře nabízejí křížovky jako součást obsahu.

Jak Kofola sedm let ladila novou identitu? Čtěte v MAM 12/2024.

Tomáš Kopsa

Další zajímavé čtení