Foto: Burger King

VIDEO: Burger King mění vizuální identitu. Inspiroval se historií

8. 1. 2021 14:01

— Mohlo by vás zajímat —

Lucie Mifková mění Proficio za Pickerly, kde bude řídit média

Marketingová agentura Pickerly posiluje tým o Lucii Mifkovou, která bude mít na starosti média a výzkum. Před tím působila šest a půl roku ve skupině Proficio.

Reklama
SDG

Poprvé po 21 letech změnil řetězec rychlého občerstvení logo, značka se novou podobou vrací o dvacet let zpět. Retro nádech vizuálu má být zároveň lépe využitelný v digitálu.

Nová vizuální identita značky se začíná objevovat v USA a globálně se rozšíří začátkem letošního roku. Logo odkazuje ke znaku, který řetězec používal mezi lety 1969 a 1999. „Jím jsme se inspirovali, hlavním rozdílem jsou výraznější barvy, které zároveň více odpovídají barvám jídla. Upravili jsme také rozměry housky v logu, které více odpovídají produktům, které prodáváme,“ uvedl Fernando Machado, globální šéf marketingu společnosti Restaurant Brands International, jíž Burger King patří.

Americký web společnosti už je v hávu nové vizuální identity, včetně nového písma, které je výraznější a hravější a lépe tak odpovídá tomu, jak se značka vidí. Český web Burger Kingu se zatím neproměnil a stále je na něm k vidění logo, které firma používala od roku 2000 do letoška. To přitom podle Machada neobstálo v proměnách doby – nové logo má být podle něj lépe využitelné v digitálu a mobilním prostředí.

„Burger King je značka, která má jasnou osobnost. Je zábavná, umí si vystřelit sama ze sebe, odvážná. To bude pokračovat. Vizuální identitu jsme přizpůsobili, aby lépe odpovídala značce, která se díky výraznému vývoji starému logu vzdalovala,“ vysvětlil Machado a zmínil například, že ve starém logu se houska leskne, což neodpovídá realitě.

Posunem k reálnější podobě jídla zároveň Burger King odkazuje na transparentnost komunikace značky, která si v poslední době stále více zakládá například na čerstvosti surovin bez konzervantů a chemických přísad. S tím souvisí nejen to, že se housky nelesknou, ale i s tím, že se jídlo kazí. Na to ostatně upozorňovala ceněná loňská kampaň ukazující plesnivějící Whopper, nejslavnější burger značky.

https://youtu.be/oSDC4C3_16Y

Nová vizuální identita se postupně projeví všude – na nových iniformách, značkových předmětech, dekoracích v restauracích i na podobě samotných prodejen. Ty zároveň také značka postupně modernizuje, když zavádí možnost samoobslužných strojů pro objednávky, digitální menu s předvídáním výběru či rozšiřování drive-thru, které bude u některých provozů probíhat ve dvou až třech řadách.

https://youtu.be/vwpz-wBqo4k
https://youtu.be/qoHONJCu4T0

Foto: Burger King

Redakce MAM

Další zajímavé čtení