Foto: Euro.cz

O tisku Eura rozhodne soud. MF chce dokončit letošní ediční plán

26. 11. 2020 23:11

— Mohlo by vás zajímat —

Puma s Fotbalovou asociací České republiky představily nové dresy

Puma ve spolupráci s Fotbalovou asociací České republiky slavnostně představila dresy národního týmu pro nadcházející 2 období, ve kterých si mimo jiné reprezentanti zahrají letošní Euro.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Týdeník Euro možná ještě neřekl, nebo spíše nenapsal poslední slovo. Podle informací MAM insolvenční správkyně Petra Hýsková žádá soud o povolení tisku dalšího čísla, přestože to aktuální na poslední chvíli zastavila a k dispozici je jen jeho elektronická verze. Pokud soud souhlas udělí, čtenáři po týdenním výpadku naleznou Euro na stáncích v pondělí 30. listopadu.

Podle generálního ředitele Mladé fronty Karla Novotného jednotliví účastnící jednání o osudu vydavatelství došli v průběhu dnešního dne k názoru, že by bylo dobré dokončit letošní ediční plán, aby se uspokojily nároky inzerentů a věřitelů. To bude ovšem snazší u titulů, které jsou již připravené a zbývá je jen vytisknout. Složitější bude udržet chod týdeníku, který mohou začít opouštět klíčoví redaktoři.

PSALI JSME
Procom chce koupit Euro. Je však důležité, aby nedošlo k zastavení provozu

„Stále platí to, že žádné jiné východisko, než zastavení provozu, není. Ale když realizujeme všechny rozjeté projekty, bude to mít směrem ke čtenářům, inzerentům i věřitelům kladný efekt. Dodržíme naše závazky. Nemíříme ale za horizont letošního roku,“ zdůraznil Novotný.

Zároveň se podle Novotného ještě více přibližuje plán, že Mladá fronta bude rozdělena na funkční celky a po částech rozprodána. Ostatně o koupi Eura už v průběhu dnešního dne projevila zájem společnost Procom Group, jak MAM informoval.

Podle Novotného na soud putují další návrhy, jejichž součástí je zohlednění říjnových nákladů na zaměstnance, respektive vyplacení říjnových mezd, ke kterému nedošlo. „Bez toho není ediční plán možné dokončit. Jsem ale realista a domnívám se, že dosažitelná je jen úroveň říjnových mezd, nikoli mezd za listopad a prosinec. Vychází to z reality a postoje věřitelů. Kdybychom vyplatili mzdy za listopad a prosinec, tak nenaplníme parametr zvyšování majetkové podstaty. Na odměnu tedy zaměstnancům nárok samozřejmě nezanikne, jen nebude splatný okamžitě,“ uvedl Novotný. Připustil také variantu, že soud schválí ediční plán, ale vedení MF jej nebude mít s kým realizovat.

Foto: Euro.cz

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.