VIDEO: Reklamní novinky. S Hyundai do Švýcarska na jedno nabití

25. 5. 2020 06:05

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Nové kampaně od agentury VCPP dávají nový rozměr elektromobilům Hyundai Kona či nový život kočkám s krmivem Shelma. Agentura Outbreak pak developerovi JRD pomohla s repozicí značky.

Ve stylu cimrmanovského „jdu na sever, jdu na jih“ se rozjela kampaň na v Česku vyráběný elektromobil Hyundai Kona. Na rozdíl od divadelní hry Dobytí severního pólu ale představuje jinou zeměpisnou zajímavost, když tvrdí, že na jedno nabití s autem dojedete do Švýcarska, na Sibiř či do Kanady. Nejde totiž o „obyčejnou“ Kanadu, Sibiř a Švýcarsko, ale o Českou Kanadu, Českou Sibiř i České Švýcarsko.

Kampaň, která běží od 18. května, představuje limitovanou edici vozu „Czech edition“, vyráběnou v Nošovicích, a zdůrazňuje možnost přejet s novým modelem celou republiku na jedno nabití. Zmiňovaná místa se objevují ve spotu, stejně jako třeba kamenolom Velká Amerika. Spoty běží v televizi, tisku a v online prostředí. Komunikace probíhá i prostřednictvím jednotlivých dealerů. Za vznikem kampaně stojí agentura VCCP Prague pod vedením Dejana Štajnbergera. Na tvorbě se podíleli Adam Rovný, Šárka Fléglová, Jorge Riera a Braňo Blaas.

Z lenochoda tygr

VCCP Prague pak stojí i za komunikační kapaní krmiva pro kočky Shelma  z portfolia společnosti Partner in Pet Food (PPF). „Oslovili nás jak svým strategickým přístupem postaveným na silném a relevantním consumer insightu, tak neotřelým kreativním řešením,“ uvedl marketingový ředitel firmy Michal Riegel k tomu, proč VCCP vyhrála tendr na kampaň, který běží od začátku května online.

Superprémiové produkty Shelma stojí na tom, že jsou její receptury bez přidaných obilovin, dochucovadel a konzervantů, ale za to s přírodnímni ingrediencemi, jež prospívají zdraví koček. Na to odkazuje i koncept komunikace, kdy přírodní krmivo pomáhá kočce k tomu se znovu stát šelmou. Z unaveného lenochoda se tak díky krmivu stává hravý tygr.

Kampaň běží od května v digitálu, stojí za ní Henri de la Barre a kreativní dvojice Alena Pondělíčková a Marcos Siqueira. Realizace zahrnovala i redesign webu značky od Štěpána Ryšavého.

Nečekaní hosté

Zvířata hrají významnou roli i v již běžící rozsáhlé kampani developera JRD. Ta je spojená s repozicí značky, jíž reprezentuje i logo doplňující nový slogan „Stavíme zdravé domovy“. Ten má ukazovat, že bydlení má být nejen kvalitně postavené, ale hlavně zdravé. A v případě JRD je zdravé tak, že k obydlím přitahuje divou zvěř. Jendou je to „asi jelen“, jindy „asi výr“.

Ve spotech vystupuje jako hlavní dvojice Roman Zach a Zuzana Norisová, kteří jsou též tvářemi značky. Kreativní koncept vznikl v agentuře Outbreak, exekuce je dílem klienta. Mediální agenturou je Mediacom, PR jde za Crest Communications, produkční agenturou jsou My Way Films.

Součástí kampaně je reklama na internetu, sponzorské vzkazy v televizi, osvětová videa, inzerce na billboardech, populárně naučné články nebo manuál ke zdravému vnitřnímu prostředí. V plánu je i zapůjčení přístrojů, jimiž si lidi mohou doma změřit kvalitu ovzduší či intenzitu hluku.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.