Foto: Pomocsousedum.cz

VIDEO: „Zachraň bábu, zachraň dědka!“ vyzývá v kampani herec Mádl

17. 3. 2020 17:03

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Jiří Mádl ve spolupráci s agenturou AdHackers a studiem MadeByDeus.com spouští webovou stránku Pomocsousedum.cz a spolu s ní kampaň „Zachraň bábu, zachraň dědka“. Lidé si na webu mohou stáhnout leták a s jeho pomocí pak nabídnout seniorům pomoc, především zajištění nákupů či vyzvednutí léků.

„Cílem kampaně je vyzvat všechny k vzájemné pomoci,“ vysvětluje záměr Jiří Mádl. „Chceme, aby lidé aktivně pomáhali těm, kteří jsou v současné situaci tou nejohroženější skupinou, tedy seniorům,“ doplňuje Jan Dufek, který je i režisérem doprovodných spotů ke kampani.

Kampaň ideově navazuje na známou kontroverzní kampaň Jiřího Mádla, v které vystupoval proti levici heslem „přemluv bábu“ (ke zhlédnutí na youtube), ale v aktuálním provedení nemá žádný politický podtext a snaží se co největší měrou šířit osvětu a pomoc pro seniory. „Každý máme babičku, dědu nebo známe někoho, kdo už není nejmladší. Každý máme nějakého staršího souseda, který žije v domě nebo v ulici, a teď máme možnost mu pomoci,“ říká Jiří Mádl.

„V situacích, jako je ta dnešní, je vzájemnost, solidarita a snaha pomoci něčím, na co nemůžeme a nesmíme rezignovat,“ uvádí Michal Deus, výkonný ředitel agentury, a dodává: „Neřešíme, jaká opatření jsou nebo nejsou nutná, ale prostý fakt, že se určitá skupina obyvatel ocitla v situaci, kdy potřebuje pomoc.“

Foto: Pomocsousedum.cz

Redakce MAM

Další zajímavé čtení