Foto: iStock

„Nevíme o eventech, které by se nerušily.“ V Česku byl kvůli výskytu koronaviru vyhlášen nouzový stav

12. 3. 2020 17:03

— Mohlo by vás zajímat —

Ležák Gambrinus 12 se představuje s kampaní „Zralci na chmelu“

Ze stínu desítky vystupuje ležák Gambrinusu s kampaní od agentury McCann Prague a spoty od Boogie Films.

Jak Kofola sedm let ladila novou identitu? Čtěte v MAM 12/2024.

V reakci na výskyt koronaviru vyhlásila vláda pro celé území Česka nouzový stav. Od pátku až do odvolání budou zakázány veřejné i soukromé akce s účastí nad 30 osob, nařízení se tak dotkne téměř všech eventů a veletrhů.

„Ukazuje se, že proti šíření viru nejlépe funguje zamezit lidem, aby se shromažďovali ve velkém počtu,“ vysvětlil krok vlády ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

„Nevíme o eventech, které by se nerušily.“ V Česku byl kvůli výskytu koronaviru vyhlášen nouzový stav

Místopředseda České eventové asociace (ČEA) Vít Rozehnal pro MaM.cz řekl, že se opatření dotkne prakticky všech eventů. „Nevím o žádném, který by se měl normálně uspořádal,“ konstatoval.

„Vláda rozhodla, že je stav vážný. A to je třeba respektovat – zdraví lidí je nejdůležitější,“ nezpochybňoval Rozehnal správnost kroku politiků.

„Některé akce se mohou přesunout, ale neví se na kdy. Od státu nevíme, jakou má strategii, a jak dlouho může aktuální stav trvat,“ pronesl Rozehnal.

„Pro celý obor to prakticky znamená zastavení veškeré činnosti, ztrátu zakázek i zmařené investice do rozpracovaných projektů,“ uvedli zástupci ČEA již v úterním prohlášení ještě před vyhlášením stavu nouze. Dále hovořili o tom, že by stát měl za dopady rozhodnutí převzít zodpovědnost. „Nechceme dotace, ale šlo by to například cestou daňových úlev. Navzdory aktuální situaci je třeba platit zaměstnance, přestože vypadávají příjmy,“ doplnil Rozehnal v pátek.

Lidé nebudou moci také na divadelní, hudební, filmová a další umělecká představění. Na akce sportovní, kulturní, naboženské, taneční, vzdělávací, na výstavy, slavnosti a další. V čase mezi 20:00 do 6:00 se také zakazuje přítomnost veřejnosti v provozovnách stravovacích služeb.

V časopisu Marketing & Media jsme zveřejnili seznam akcí na březen. Kvůli stavu nouze budou rušeny:

Foto: iStock

Jak Kofola sedm let ladila novou identitu? Čtěte v MAM 12/2024.

Vojtěch Lhota

Další zajímavé čtení