Odstartoval Netflix Česko

11. 10. 2019 11:10

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

O půlnoci ze čtvrtka na pátek spustila americká streamovací služba českou verzi.

Znamená to, že stovky filmů a seriálů bude možné také sledovat s českými titulky nebo nadabované. Zároveň přidali několik desítek českých filmů. Zatím je na Netflixu Česko možné vidět nadabovanou zhruba pětinu z asi pěti tisíc filmů a seriálů, které streamovací platforma nabízí.

„Nejenže ode dnešního dne nabízíme naše služby v češtině, ale také velmi rádi oznamujeme, že jsme přidali asi 70 populárních českých filmů, a to jak nových, tak těch klasických. Mezi ně patří například LOVEní, Špindl, Anděl Páně 2, Padesátka, Vratné lahve, Po strništi bos, Masaryk, Pupendo, Ostře sledované vlaky, Tmavomodrý svět nebo třeba Kuky se vrací. Do konce letošního roku se toto číslo zvedne až na 150. Dále budeme mít veškerý populární mezinárodní obsah dabovaný v češtině,“ uvedl marketingový ředitel Netflixu pro střední a východní Evropu, Tomek Ebbig.

Služba se předplatitelům Netflixu do české verze přepíná automaticky. Netflix je v současné době k dispozici ve 190 zemích a ve 32 jazykových variantách. To znamená, že vše ze série Netflix Originals pokaždé vyjde ve stejný okamžik ve všech těchto mutacích, a to s dabingem, s titulky, nebo i v obou variantách. Streamovací platforma přichází na český trh v čase, kdy už tu o diváky zápolí Amazon Prime s HBO GO a od listopadu do Česka vstoupí i Apple TV+.

Psali jsme
Odstartoval Netflix Česko

Netflix sledují diváci z celého světa celkem 115 miliard hodin ročně. Mezi připravované filmy z dílny Netflix patří The Irishman Martina Scorseseho (Robert De Niro a Al Pacino), potom El Camino, film inspirovaný seriálem Perníkový táta, The Laundromat (Meryl Streep, Antonio Banderas a Gary Oldman) a The Two Popes (Anthony Hopkins a Jonathan Pryce).

Z původních seriálů jsou tu například Stranger Things, Orange is the New Black, Koruna, Narcos, Black Mirror a La casa de Papel. Tato služba nabízí také kultovní americké pořady a filmy, jako jsou třeba Kravaťáci, Gossip Girl, Perníkový táta, Pán prstenů, South Park nebo Gilmorova děvčata.

Kromě jazykové lokalizace budou mít předplatitelé služby také přístup k exkluzivním seriálům a filmům v Ultra HD 4K a HDR kvalitě. Netflix dnes také spustil české stránky na Facebooku a na YouTube. 

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.