9. Majitel Parlamentních listů si koupil Pravdu

12. 3. 2018 00:03

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Slovenský deník Pravda po osmi letech pod podnikatelem Karolem Biermannem mění majitele. Druhé nejčtenější noviny na tamním trhu kupuje společnost Our Media SR, kterou přes českou akciovou společnost Our Media ovládají podnikatelé Ivo Valenta a Michal Voráček. „Na slovenském trhu vidíme potenciál pro rozvoj našich aktivit. Pravda je silná značka a máme zajímavé projekty a plány,“ uvedl k transakci Voráček. Prodaný náklad Pravdy se na konci loňského roku pohyboval kolem 37 tisíc výtisků, její web v lednu navštívilo více než 1,5 milionu reálných uživatelů. Nejznámějším projektem v portfoliu Our Media je server Parlamentní listy, který má českou i slovenskou podobu. Dále do něj spadá Regionální televize CZ, lokální stanice Praha TV, TVS a TV Brno 1. Biermannovo vydavatelství Perex bylo podle dostupných údajů v letech 2011-2016 ztrátové, finanční výsledky za loňský rok zatím publikovány nebyly.

Spolumajitelem Parlamentních listů, a teď i slovenské Pravdy, je senátor a podnikatel Ivo Valenta.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.