Foto: MAM

Začala největší konference o marketingu a komunikaci

11. 11. 2021 09:11

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Konference Forum Media startuje v sále plném diváků, program zahajuje legendární Michael Conrad. „Každá opravdu povedená kampaň musí nutit k přemýšlení,“ říká veterán reklamního byznysu.

Více než čtyřicet řečníků předstoupí během dneška před zhruba pětistovku účastníků 21. ročníku největší oborové konference Forum Media, která letos probíhá na třech scénách. Akci pořádanou společností Forum Media a časopisem Marketing & Media totiž doplňuje ještě scéna Effie Stage / Market Insight pořádaná ve spolupráci s Asociací komunikačních agentur a PR Summit pořádaný ve spolupráci s Asociací public relations.

Program ve všech scénách zahájila moderátorka a novinářka Zuzana Tvarůžková, která na podiu přivítala veterána reklamního byznysu Michaela Conrada. Legendární ex-šéf kreativy Leo Burnett Worldwide a zakladatel Berlin School of Creative Leadership mluvil o tom, proč je potřeba, aby komunikace nutila k přemýšlení. „Bez toho si vás nikdo nevšimne v dnešní době, která je přesycená kampaněmi a informacemi,“ říká Conrad.

Publiku Conrad představil vydařené reklamy, na nichž během své kariéry pracoval. Třeba i kampaň na holicí strojky, která odstartovala v roce 1977, ale v Japonsku běžela ještě během jeho nedávné návštěvy v zemi. Svými komentáři a postřehy Conrad nejen nutil k přemýšlení, ale diváky zároveň několikrát rozesmál.

Jako další vystupuje Timmo Lumme, ředitel Mezinárodního olympijského výboru (MOV) pro televizi a marketing, který divákům přibližuje, co je třeba pro udržení přitažlivosti olympijských komerčních partnerství v rychle se vyvíjejícím prostředí korporací a médií. Na úvod pogratuloval publiku za výkony českého týmu Olympiádě v Tokiu, která byla jako první v historii o rok odložena a kvůli pandemii stálo před pořadateli mnoho dalších výzev.

„Byl velmi zvláštní pocit být na zahajovací ceremonii bez diváků, kterých jinak na místě bývá 60 až 80 tisíc. Tokio pro nás byly první ‚streamovací‘ hry, podobně jako ty v Pekingu byly první ‚digitální‘ a v Londýně první ‚social‘,“ přiblížil Lumme.

Pro MOV se změnila i spolupráce s partnery, kterým se pořadatelé her snažili vycházet vstříc a dávat prostor jejich značkám i v místech, kde to dříve nebylo běžné. „Bez partnerů úspěšné hry neuspořádáme, ale už jsou dávno pryč doby, kdy stačí jen někam přidat své logo,“ řekl Lumme, když představoval strategii vývoje partnerských a sponzoringových inovací MOV, které mají v následujících letech oběma stranám přinést lepší výsledky.

Po jeho přednášce se rozjede ve všech scénách samostatný program. Na Forum media budou zahraniční i české špičky byznysu představovat inspiraci světově úspěšnými kampaněmi a ze všech stran si posvítí na problematiku a budoucnost médií. Na Effie Stage se moderování ujme novinář a mediální analytik Filip Rožánek, probírat se bude efektivita digitálních kampaní i venkovní reklamy, obsahová strategie i plánování médií. PR Summit se pak pod moderátorskou taktovkou novináře a manažera Václava Sochora zaměří na mýty v public relations, firemní komunikaci, politický marketing, mediální analýzy i úspěšné projekty, které dokázaly pohnout širokou veřejností.

Na závěr si pak opět všechny scény budou moci užít vystoupení slovenského satirického lovebrandu Zomri i armádního generála Petra Pavla, jenž promluví o tom, jak silnou zbraní dokáže být informace.

Foto: MAM

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Jakub Křešnička

O ekonomice píše přes deset let, prošel redakcemi týdeníků Ekonom, Euro a Týden, kde byl mimo jiné zodpovědný za každoroční speciál 111 nejbohatších Čechů a Slováků. Do Marketing & Media nastoupil s prvním lockdownem a věnuje se převážně kreativitě, reklamě, agenturám či B2B.

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.