

Do boje s plýtváním jídlem vytáhly Ogilvy a Carulla
Systém čerstvosti, díky kterému po nákupu déle vydrží ovoce a zelenina, představil kolumbijský obchodní řetězec se svou agenturou. Zapojit chtějí i konkurenci.
Každý rok se na světě vyplýtvá 715 milionů tun jídla. To je problém, k jehož řešení se rozhodl přispět prémiový kolumbijský řetězec Carulla, který s pomocí agentury Ogilvy Colombia představil Systém čerstvosti (Sistema Fresco – Fresh System).
Projekt vychází z toho, že některé druhy ovoce a zeleniny přirozeně produkují Ethylen, který přispívá ke zrání, ale zároveň komplikuje jejich uskladnění. „Přemýšleli jsme, jak o tom zvýšit povědomí, a jak můžeme edukovat veřejnost, aby to mělo co největší pozitivní dopad,“ uvedl Daniel Ávila, výkonný kreativní ředitel Ogilvy Colombia.
Spolu s nutričními experty zástupci agentury a řetězce sestavili přehled, do něhož v abecedním pořadí seřadili druhy ovoce podle produkce Ethylenu. Tím se ukazuje, co je možné skladovat dohromady, a co je třeba držet zvlášť. Ikonky ovoce v systému zároveň barvou jednoduše odkazují na to, které druhy patří do lednice, mrazáku, nebo jim stačí pokojová teplota.
Projekt představuje spot ve španělštině s anglickými titulky:
Systém čerstvosti je zároveň k dispozici na speciálním webu, v digitálu a na sociálních sítích řetězce Cerulla. Informační materiály jsou pak k samozřejmě k mání i v jednotlivých obchodech.
„Udržitelnost bereme vážně a zabýváme se i problémem, který představuje plýtvání jídlem. Zákazníkům chceme pomoci udržet ovoce a zeleninu co nejdéle čerstvé a tím pomoci i životnímu prostředí,“ uvedla k projektu marketingová manažerka řetězce Nicole Kabierschke.
Projekt má být stálou aktivitou řetězce, který zároveň vyzval své konkurenty, aby iniciativu zapracovali do svých udržitelných programů.
Podobné zprávy


Publicis Groupe vstupuje do retailu s týmem Jaroslava Sodomky


Zásilkovna spouští spolupráci s crowdfundingovou platformou Donio


Kovář hodinářem v nové kampani Velkopopovického Kozla

