V Czech News Center vznikly odbory. Spolupracují s ČMKOS

2. 6. 2022 18:06

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

V Czech News Center vznikla odborová organizace zaměstnanců, která byla zapsána do obchodního rejstříku 20. května 2022. Jedná se o první odbory v rámci soukromého mediálního domu v Česku, které chtějí být součástí Odborového svazu Media (OS Media) patřícího pod ČMKOS.

OS Media zastřešuje i odbory České televize a Českého rozhlasu. O členství odborové organizace CNC bude rozhodovat kongres na podzim. Podle předsedy odborové organizace zaměstnanců společnosti Czech News Center Michala Šidlofa (na fotce) byla impulsem pro vznik organizace inspirace francouzskými médii, která patří pod Křetínského holding. Zároveň mediální dům prochází digitální transformací, která zvyšuje nároky na zaměstnance. Není také žádným tajemstvím, že v českých médií pracuje velké množství redaktorů na IČO.

„Je třeba to vnímat tak, že odbory nejsou nepřítelem zaměstnavatele, ale jeho partnerem. V mnoha ohledech mu mohou pomoci. Jedná-li zaměstnavatel s odbory, jedná tak se zástupcem všech svých zaměstnanců, což je praktické i pro něj. Věříme, že se zaměstnavatelem povedeme konstruktivní sociální dialog,“ napsal Šidlof, který v CNC pracuje přes dva roky v obchodním oddělení.

MAM ještě po telefonu sdělil, že počet členů roste a „překonává jeho očekávání“. Jejich přesný počet sdělit odmítl. Uvedl pouze, že místopředsedkyní byla zvolena Denisa Fráňová. Podle zákona je  organizace povinna seznámit zaměstnavatele alespoň se třemi zaměstnanci, kteří jsou členy odborů.

Reakci CNC se zatím nepodařilo získat.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Tomáš Kopsa

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.