Foto: Packeta

Packeta provozuje už 3500 výdejních boxů

20. 6. 2022 14:06

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Skupina Packeta, která vlastní přední českou logisticko-technologickou společnost Zásilkovna, navýšila počet Z-boxů na více než 3 500 kusů. 

Nejvíce Z-boxů, více než 2 500, je instalováno v České republice a jde o největší síť automatických výdejních boxů na trhu. Na Slovensku se Packeta blíží počtu 800 Z-boxů, v Maďarsku jich provozuje více než 150. Z-boxy jsou napájeny solárními panely a ke svému provozu potřebují jen minimum elektřiny. Zákazníci je v ČR najdou téměř v každé obci nad 1 500 obyvatel, na čerpacích stanicích, parkovištích, autobusových zastávkách, v areálu největších nemocnic, vysokých škol, jaderných elektráren nebo u prodejen obchodních řetězců. 

„Za necelé dva roky jsme vybudovali největší síť automatických výdejních boxů v České republice. Máme pokrytou většinu vesnic a malých měst v ČR a na Slovensku a v Maďarsku také rychle expandujeme. Zákazníci si mohou objednat zboží z více než 32 tisíc e-shopů se kterými spolupracujeme a zásilku si vyzvednout v jakoukoliv denní či noční dobu v režimu 24/7, zkrátka kdykoliv jim to vyhovuje, bez čekání a bez front. Z-boxy šetří díky své technologii solárních partnerů životní prostředí a jsou součástí dlouhodobé strategie udržitelnosti, kdy se Zásilkovna a celá skupina Packeta snaží snižovat uhlíkovou stopu,“ říká Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny a CEO skupiny Packeta.

K obsluze stačí mít na chytrém telefonu nainstalovanou aplikaci Zásilkovna a zapnuté Bluetooth. Při příchodu k Z-boxu se aplikace pomocí Bluetooth sama automaticky spáruje a otevře schránku s danou zásilkou. Za doručení zásilky se platí online, včetně platby na dobírku.

Foto: Packeta

Tisková zpráva

Další zajímavé čtení