Foto: POINT CZ

Křtiny v tiskárně Point CZ

8. 6. 2022 07:06

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Ve čtvrtek 2. června 2022 proběhl ve výrobním závodě tiskárny Point CZ v Medlově u Brna křest nového tiskového stroje Heidelberg Speedmaster. Oficiálně tak byla zakončena první fáze velkého investičního projektu společnosti, který ji posouvá směrem k robotizované budoucnosti Průmyslu 4.0.

Tiskárna Point CZ realizuje v současnosti rozsáhlý investiční projekt, jehož cílem je rozšíření a modernizace výrobního areálu podle Průmyslu 4.0. Spouštěcím mechanismem byl podle majitelů společnosti rok 2017, kdy došlo k naplnění výrobní kapacity areálu a bylo rozhodnuto o jeho rozšíření. V roce 2019 byla postavena nová packagingová hala a v dalších letech proběhl nákup nových výrobních technologií a softwaru. Rok a půl dlouhá instalace byla zakončena slavnostním křtem ve výrobním areálu Medlov dne 2. 6. 2022.

„Oficiálně jsme křtili „nejmladší“ tiskový stroj, který byl instalován jako poslední v dubnu 2022. Křest byl poděkováním lidem z bankovních domů, dodavatelům technologií, materiálů, reprezentantům z řad zákazníků i zaměstnancům, co nám pomohli s realizací,“ vyjádřil se Michal Sázavský, majitel tiskárny.

Do packagingové haly byly instalovány stroje značky Bobst pro výsek, skládání a lepení obalů. Knihárenská hala byla doplněna o nové řezací centrum, kompletovací stroj pro šitou vazbu V1 a falcovací linku. Do tiskové haly přibyl nový Heidelberg Speedmaster XL 106-8-P+L, který byl vyměněn za původní Heidelberg SM102-10-P. Celý projekt instalace nových strojů proběhl za plného provozu tiskárny.

(na fotografii zleva: Michal Sázavský – CEO, Vladimír Sázavský – CEO, Tomáš Blažek – ředitel závodu Medlov, Lubor Válek – ředitel divize print, Jan Macek – manager divize kalendáře, Martin Hollý – ředitel divize online, Lukáš Pernica – vedoucí závodu Jedovnice, Petr Hajda – ředitel divize packaging)

„Nejnáročnější byla výměna tiskových strojů. Nový čtyřiadvacetimetrový Speedmaster, který přivezlo šest kamionů, jsme nainstalovali a vyměnili za starý za méně než pět týdnů. Zvládli jsme to díky pečlivému plánování, součinnosti všech oddělení firmy, zákazníků i dodavatelů a nasazení víkendového třísměnného provozu,“ uvedl Tomáš Blažek, ředitel výrobního závodu v Medlově.

Investiční projekt firma financuje úvěry i dotačním programem na inovace Průmyslu 4.0 ze strukturálních fondů EU. „Největší poděkování patří našim kolegům, kteří se na instalaci strojů podíleli. V jiných firmách by šlo nejspíše o „téma“ roku, my jsme cítili omezení ve výrobě, ale vše proběhlo tak hladce, že průběh instalace mnozí nakonec ani nezaznamenali,“ uvedl Vladimír Sázavský, druhý majitel tiskárny Point CZ.

Oficiálním křtem byla uzavřena první část inovačního projektu, jeho druhou fází je výstavba velkokapacitní skladové haly se čtyřiceti sedmi metrovým, plně robotizovaným dopravníkovým mostem. Hala bude dokončena v roce 2025 a skladový prostor se zvětší více jak čtyřnásobně ze stávajících 1500 na 6300 paletových míst. V areálu se současně pracuje na výstavbě fotovoltaické elektrárny a nové trafostanice s přípojkou vysokého napětí. Další fází projektu bude výstavba nové moderní administrativní budovy spojené s biotopem. Autorem architektonického projektu staveb je Ing. Arch. František Šmédek, který je „otcem“ i stávajících budov areálu společnosti. 

Foto: POINT CZ

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.