Foto: Samsung MČR

Začíná sedmá sezona Samsung MČR v mobilních hrách

13. 5. 2022 13:05

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Koncept Nature Positive – od myšlenky k akci

Den Země je ve společnosti Mattoni 1873 každý den, sahá od cirkularity a snižování uhlíkové stopy až k obraně biodiverzity.

Reklama
SDG

V nové sezoně nejprestižnější české mobilní esportové soutěže poznají své mistry herní tituly Brawl Stars a League of Legends: Wild Rift.

Pro sedmou sezonu nejprestižnější česko-slovenské esportové soutěže zaměřené na mobilní tituly vybrali pořadatelé hry Brawl Stars a LoL: Wild Rift. Letos se hraje o více než 200 tisíc korun a finále si diváci budou moci vychutnat naživo v nově postavené Vodafone Playzone Aréně.

První hra Brawl Stars se objeví již potřetí a hráči si rozdělí téměř 80 tisíc korun. Po loňské úspěšné premiéře se opět odehraje také turnaj v oblíbené MOBA hře LoL: Wild Rift. Ta nabídne dokonce ještě vyšší prize pool, a to necelých 140 tisíc korun.

„Mobilní esport patří mezi nejrychleji rostoucí segmenty v gamingovém odvětví a já jsem rád, že z naší pozice můžeme v Česku dlouhodobě určovat trendy a lidi bavit. Letos bych rád pozval fanoušky nejenom ke streamu, ale také do nové Vodafone Playzone Arény v Praze na Chodově, kde máme připravenou Samsung mobilní zónu. Tam si návštěvníci mohou kdykoli vzít do ruky a vyzkoušet nejnovější zařízení Samsung Galaxy a – kdo ví – třeba i začít svoji cestu za titulem českého mistra,“ říká Martin Doležel, manažer komunikace brandu ve společnosti Samsung Electronics.

Kvalifikace otevřená všem

I letos má šanci zvítězit každý hráč, který přihlásí svůj tým. Možností bude mít hned několik. V rámci online turnajů s otevřenými kvalifikaci budou týmy během sezony sbírat MČR body a šest nejúspěšnějších získá pozvánku přímo do závěrečného finále. V něm jej doplní dva týmy ze speciálního turnaje Midseason. I do něj se může přihlásit kdokoli. Tento systém platí pro oba herní tituly a otevřené kvalifikace proběhnou na portálu playzone.cz.

„Ani letos nepřijdou milovníci mobilních herních titulů o svoji oblíbenou esportovou soutěž. Jsem ráda, že se nám daří turnaj neustále rozvíjet a oslovovat nové diváky i hráče. Cesta nových šampionů začíná už v polovině května a já věřím, že si fanoušci užijí zápasy nejenom v živém vysílání, ale také naživo ve zbrusu nové Vodafone Playzone Aréně. V loňském roce jsme byli svědky několika překvapivých výsledků a věřím, že i letos nás čeká sezona plná zajímavých příběhů,“ popisuje Magdaléna Havlíková z agentury Playzone, hlavní organizátorka Samsung MČR v mobilních hrách.

Nejdůležitější zápasy sezony budou vysílány na Twitch kanále PlayzoneCZ, dále pak na facebookových stránkách Prima COOL a také v HbbTV aplikaci televizních stanic Prima. Strategickým partnerem se opět stává dlouhodobý výrobce mobilních telefonů Samsung, který šampionát dlouhodobě podporuje. I další partneři mají s mistrovstvím mnohaletou spoluprací. V sedmé sezoně jsou jimi prodejce elektroniky Datart a výrobce síťových prvků TP-LINK.

Kalendář hlavních událostí Samsung MČR v mobilních hrách 2022

DatumHraTurnaj
16. květnaBrawl Stars1. otevřené kvalifikace
2. a 3. červenceBrawl StarsMidseason
17. červenceLoL: Wild Rift1. otevřené kvalifikace
13. a 14. srpnaBrawl StarsFinále
3. a 4. záříLoL: Wild RiftMidseason
22. a 23. říjnaLoL: Wild RiftFinále

Foto: Samsung MČR

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Pomáháme značkám myslet ekologicky

Pomáháme značkám myslet ekologicky

Trend udržitelnosti je patrný i na eventech. Šafy production radí značkám, jak k němu přistupovat a společně s nimi přichází s inovativními aktivitami.