Foto: Pxhere.com

Instagram začne podporovat NFT, kdy dojde i na Facebook?

10. 5. 2022 12:05

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

O2 a Air Bank prohlubují spolupráci s platformou Unity

Věrnostní platforma Unity navazuje na dřívější spolupráci O2 a Air Bank, do budoucna se přidají další společnosti ze skupiny PPF.

Reklama
SDG

Sociální síť Instagram začne v pilotním projektu podporovat NFT ze sítí Ethereum, Solana, Polygon. Uživatelům za zobrazená NFT nebude nic účtovat. Zpráva přichází dva měsíce poté, kdy Mark Zuckerberg na konferenci v texaském Austinu, že NFT se brzy objeví na Instagramu. 

Instagram bude podporovat oblíbené kryptopeněženky jako je MetaMask, což bude nutné vzhledem k tomu, že uživatelé budou muset připojit své zavedené peněženky k platformě. Poté co prokáží vlastnictví se NFT zobrazí na jejich profilu a mohou označit i jejich tvůrce.

Tato integrace by měla díky miliardě lidí používajících Instagram zvýšit počet lidí využivajících NFT. Zatím jedinou platformou, která má NFT integrovaná je Twitter. Pilotní projekt na integraci NFT má spuštěný i síť Reddit a využití zkoumá i YouTube.

Mateřská společnost Meta také odhalila další plány, které se zaměřují na využití technologie blockchainu. Rozhodnutí společnosti změnit značku Facebook na Meta v loňském roce vedlo ke zvýšenému firemnímu zájmu o metaverse. Společnost údajně plánuje umožnit ražbu členství ve skupinách na Facebooku koncem tohoto roku a později by mohla přijít i vlastní virtuální měna Meta. Meta ovšem zatím čelí také několika soudním sporům souvisejícím s neschopností vypořádat se s krypto podvodníky na svých platformách.

Foto: Pxhere.com

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Demagog.cz varuje v nové kampani před dezinformacemi

Demagog.cz varuje v nové kampani před dezinformacemi

Projekt Demagog.cz spustil kampaň s cílem bojovat proti šíření dezinformací v České republice. Mottem „Dezinformace nás mohou zasáhnout více, než si myslíme“ se projekt snaží zdůraznit naléhavost osvěty veřejnosti o rizicích, která pro společnost čím dál více představují dezinformace.