CNN Prima News zatím pomáhá obecný hlad po zprávách

3. 5. 2022 14:05

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Lucie Mifková mění Proficio za Pickerly, kde bude řídit média

Marketingová agentura Pickerly posiluje tým o Lucii Mifkovou, která bude mít na starosti média a výzkum. Před tím působila šest a půl roku ve skupině Proficio.

Reklama
SDG

Přesně před dvěma lety – 3. května 2020 – odstartoval projekt CNN Prima News. Díky zpravodajským událostem, jako byly říjnové parlamentní volby či válka na Ukrajině, stanice překonala už i 4procentní celodenní podíl na sledovanosti v CS 15+. Otázkou je, zda-li se rekordy budou opakovat i v klidnějších dobách.

„Poslední rok přinesl řadu opravdu zlomových událostí, které ovlivnily životy nás všech. Jsem rád, že se redakce CNN Prima News dokázala u klíčových momentů (…) utvořit pevný, dobře sehraný, efektivně fungující tým. Pokrývání takových událostí vyžaduje obrovské nasazení, často za hranicí pracovních povinností. Proto bych chtěl celému týmu poděkovat. Za uplynulý rok se nám podařilo téměř ztrojnásobit celodenní sledovanost a stanice CNN Prima News se nyní stabilně pohybuje na hranici 1,5 procenta v CS 15–69, která je pro nás klíčová,“ říká šéfredaktor zpravodajství a publicistiky CNN Prima News Pavel Štrunc.

Podle expertky na média se ale ještě ukáže, zda Prima udrží pozitivní trend i v dlouhodobém horizontu: „V terestrickém vysílání jsou čísla pod 1,5 procenta share na úrovni placených specializovaných kanálů. Pokud se tedy zpravodajskému projektu podaří tuto hranici překonat, je to opravdu znamení, že vše jde dobrým směrem. Nicméně výzvy budou zůstávat, protože vrcholy ve sledovanosti u takto profilovaných stanic se vždy vážou na externí události, které zasáhnou celou společnost. Bude tedy třeba, aby si udrželi tu stabilní hranici sledovanosti během relativního normálu. Tedy v době, kdy se nic moc zajímavého neděje,“ shrnula Erika Luzsicza šéfka společnosti Axocom, která zastupuje zhruba padesátku menších televizních stanic.

Úspěchy zaznamenal i zpravodajský web

Rekordy padaly také na webu CNNPrima.cz, který se stabilně drží mezi nejčtenějšími zpravodajskými weby v Česku. I díky velkému zájmu o zpravodajství po začátku ruské invaze na Ukrajinu navštívilo web CNNPrima.cz v únoru celkem 3 886 258 reálných uživatelů.

„Dobrá synergie mezi online a televizní redakcí nám umožňuje velmi rychle a kvalitně zpracovávat důležitá zpravodajská témata, která lidi v Česku opravdu zajímají a přímo se jich dotýkají. Díky tomu se nám daří náš obsah dostávat ke stále většímu množství lidí. V březnu v rámci celé multiplatformy to bylo téměř 8 milionů lidí. Pomáhají nám v tom i nové formáty pořadů nebo interaktivní prvky, jako například QR kódy, díky kterým se diváci mohou na mobilním telefonu dostat například k zevrubným informacím, které se do reportáže třeba v Hlavních zprávách už nevešly,“ vysvětluje šéf online zpravodajství CNN Prima News Tomáš Večeřa.

Práci celého týmu platformy CNN Prima News během druhého roku shrnuje na 150 stránkách výroční magazín s číslem 2.

Rekordy se chlubí i konkurence

Například novácká platforma TN.cz zaznamenala 19. května rekordní návštěvnost, a to 931 619 reálných uživatelů. Ve srovnání s Velikonočním pondělím v roce 2021 se jedná o téměř čtyřikrát vyšší návštěvnost. Aby neslavila jen konkurence, tak TN.cz si dnes připomíná rok od startu TN Live.

„Tohle je budoucnost. Protože v posledních letech sledujeme, že stále více lidí konzumuje zpravodajství skrze internet. Už nestačí mít jenom články, lidé chtějí videa a to je TN Live,“ řekl ředitel zpravodajství TV Nova Kamil Houska.

Desetihodinové kontinuální vysílání TN Live probíhá každý všední den zhruba od 09:30 až do 19:30, kdy začínají večerní Televizní noviny, ve výjimečných situacích i o víkendu. Vysílání je vyplněno přímými přenosy ze zajímavých míst a aktuálních událostí či analýzami s hosty ve studiu. Před Televizními novinami je připraven každodenní hodinový zpravodajský pořad Přehled dne, který se věnuje aktualitám dne.

Článek jsme aktualizovali v 15:20 o citaci TV Nova.

Tomáš Kopsa

Další zajímavé čtení