Foto: Škoda Auto

World of Online buduje eMobility komunitu pro Škoda Auto

4. 1. 2022 11:01

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

S narůstajícím zájmem a posunem v oblasti elektromobility vnímá mladoboleslavská automobilka komunikaci na sociálních sítích jako stěžejní pro zvýšení povědomí o elektromobilitě.

Za tímto účelem zpracovala agentura World of Online (WOO) pro značku globální strategii externího community managementu na sociálních sítích. Cílem spolupráce je šíření povědomí a edukace uživatelů sociálních sítí o tomto tématu mimo oficiální profily Škodovky.

V rámci edukace o elektromobilitě a navázání vztahu s komunitou na sociálních platformách, komunikuje tým WOO jménem automobilky. Monitoruje a reaguje na zmínky o elektrických vozech a elektromobilitě obecně na sociálních sítích. Zároveň odpovídá na otázky spojené s elektromobily (Škoda iV),  podporujeme kreativce ve tvorbě obsahu na toto téma a zapojujeme se do konverzací.

V rámci strategie mimo klasické kanály jako je Facebook, Instagram nebo Youtube, navrhlo WOO další dva kanály, které jsou k edukaci uživatelů vhodné. Pro šíření edukace o elektromobilech vybralo WOO sociální síť Reddit, která jako sbírka fór slouží pro konverzace a vzájemné sdílení názorů a rad mezi uživateli. Skrze tuto platformu komunikujeme především se současnými vlastníky Škoda iV modelů, kteří dychtí po praktických radách.

Naopak pro mladší generaci, které se bude elektromobilita týkat nejvíce, zvolilo WOO ke komunikaci v rámci tématu elektromobility TikTok, který je nyní v přípravné fázi. Pro současné i budoucí vlastníky elektromobilů Škoda iV a pro elektromobilové nadšence WOO založilo pro Škoda Facebook skupinu pod názvem Škoda iV. Hlavním cílem skupiny je budování komunity.

Foto: Škoda Auto

Redakce MAM

Další zajímavé čtení