Foto: Shoptet

Shoptet loni vyrostl o 50 procent, na platformě běží téměř 30 tisíc e-shopů

11. 1. 2022 10:01

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Fajn rádio si novým partnerstvím s Enterprise Esports otvírá dveře do gamingu

Fajn rádio z mediální skupiny Media Bohemia se v marketingu dlouhodobě zaměřuje na spolupráci s influencery a tiktokery z různých oblastí. Nyní prostřednictvím Enterprise Esports vstupuje do oblasti esportu a bude oslovovat milovníky gamingu.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Společnost Shoptet, která je největším poskytovatelem e-shopové platformy v České republice za loňský rok navýšila meziročně obrat o téměř 50 procent na více než 300 milionů korun. Za uplynulý rok navíc přibylo Shoptetu přes deset tisíc e-shopů. Aktuálně jich na této platformě běží již téměř 30 tisíc.

I rok 2021 byl pro oblast e-commerce úspěšný. České e-shopy, které firma spravuje, hlásí celkový obrat 45 miliard korun, což je o 25 procent více než v roce 2020. Stejně tak se dařilo také samotnému Shoptetu. Ten v roce 2021 dosáhl obratu přes 300 milionů korun, což je meziročně o zhruba 50 procent více. „I přestože většina pandemických restrikcí odezněla a lidé mohli nakupovat v kamenných obchodech, poptávka po zboží online neklesá. To potvrzuje i meziroční nárůst průměrné výše nákupu o 24 % na aktuálních 2 245 Kč,“ komentuje situaci CEO Shoptetu Samuel Huba (na úvodní fotografii).

Rozvoj a expanze do zahraničí

Shoptet v druhé polovině loňského roku expandoval do Maďarska a nadále posiloval svou pozici také na Slovensku. E-shopy běžící na tamější platformě loni dosáhly obratu 5,9 miliard korun, což je meziročně o 41 procent více. Shoptet také rozšířil množství doplňků, které mohou internetové obchody na jeho platformě využívat. Aktuálně jich je k dispozici již 222. „Chceme, aby se naši e-shopaři mohli naplno věnovat svému byznysu a technické řešení e-shopu jim maximálně zjednodušovalo práci, díky čemuž mohou rozvíjet vlastní podnikání,” popisuje Huba. 

Reshoper v rukou Shoptetu

Na konec roku si společnost Shoptet připravila velkou novinku, když koupila významný český e-commerce veletrh a konferenci Reshoper, kde se každoročně schází takřka 4 000 návštěvníků. Další ročník této akce proběhne již v dubnu na výstavišti v pražských Letňanech a firma s ní má do budoucna velké plány. Chce ji totiž postupně představovat na zahraničních trzích, kde sama působí.

 „Reshoper dlouhodobě vnímáme jako nejlepší e-commerce akci v České republice a jsme rádi, že bude nově vznikat pod našimi křídly. Věříme také, že je to koncept, který si zaslouží společně s námi jít na zahraniční trhy. Naším cílem je z Reshoperu postupně vybudovat největší středoevropskou e-commerce konferenci,“ říká Huba.

Foto: Shoptet

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení