Foto: Seznam Zprávy

Petra Benešová je zástupkyní šéfredaktora Seznam Zpráv

2. 12. 2021 12:12

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Petra Benešová, zkušená novinářka s praxí z rozhlasových, televizních, internetových i printových médií, se po dvou letech vrací do redakce Seznam Zprávy. Tentokrát zaujme pozici zástupkyně šéfredaktora.

„Seznam Zprávy při dalším rozvíjení svého obsahu kladou velký důraz nejen na rychlé zprávy, ale i důkladné, autorské pokrývání událostí, vlastní zjištění a analýzy. A právě spolupráce s domácím týmem a týmem rozhlasového zpravodajství bude novou rolí Petry Benešové v redakci Seznam Zpráv,“ říká šéfredaktor Jiří Kubík a dodává: „Petra je výborná novinářka a skvělá kolegyně. Ve své kariéře získala řadu cenných zkušeností a jsem rád, že je nyní opět uplatní v naší redakci. Na spolupráci s ní se moc těším.“

Petra Benešová je další ženou ve vedení redakce. Zástupkyní šéfredaktora je také Simona Holecová, která má nově na starosti mimo jiné zahraniční zpravodajství. Do užšího vedení redakce patří také Zdeněk John a Martin Jašminský.

„Seznam Zprávy za poslední dva roky udělaly neuvěřitelný pokrok. Propojením mnoha formátů, videa i audia právem patří mezi nejlepší a nejsledovanější zpravodajství na trhu, a je mi tak velkou ctí se na jejich dalším rozvoji podílet,“ komentuje svůj nástup na pozici Petra Benešová.

Jako novinářka začínala v Mladé frontě Dnes, později psala i pro domácí zpravodajství Hospodářských novin. Osm let strávila v reportérské a domácí redakci Českého rozhlasu – Radiožurnál na pozici reportérky a editorky. V Seznam Zprávách po jejich startu v roce 2016 vedla televizní tým, posléze editovala byznysový pořad. V roce 2020 stála u spuštění nové zpravodajské stanice CNN Prima News, kde řídila zpravodajství. Po roční pauze v soukromé IT firmě se vrátila do Seznam Zpráv.

Foto: Seznam Zprávy

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.