Foto: Pxhere

Disneyho továrnu na sny povede poprvé žena. Susan Arnold střídá Boba Igera

6. 12. 2021 07:12

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

DPD s agenturou Realness uspěly na evropských SABRE Awards

Ze 13 nominovaných českých projektů v evropské PR soutěž SABRE Awards získala cenu kampaň cílená na kurýry DPD.

Reklama
SDG

Společnost Walt Disney ke konci roku opustí dosavadní šéf Bob Iger a ve funkci předsedy představenstva jej nahradí Susan Arnold. Bude to poprvé za 98 let historie filmového studia, kdy v jeho čele stane žena. V roli CEO včetně samotného zakladatele Walta Disneyho, zatím působilo osm mužů.

Bob Iger skončil jako CEO už loni po patnácti letech v čele firmy a na této pozici jej nahradil Bob Chapek. Jeho éra bude jistě hodnocena jako velmi úspěšná, podařilo se mu několik významných akvizic včetně studia Pixar, společnosti Marvel a produkčních společností Lucasfilm a 21st Century Fox. Za jeho vedení také došlo k otevření tematického zábavního parku na území pevninské Číny a založení streamovací platformy Disney+. Hodnota akcií společnosti také výrazně vzrostla.

Susan Arnold

Susan Arnold doposud seděla 14 let v představenstvu, předtím působila ve velké investiční skupině Carlyle a v seniorních pozicích ve společnostech jako Procter and Gamble nebo McDonald’s. „V nové roli předsedy představenstva budu nadále sloužit dlouhodobým zájmům akcionářů společnosti Disney a budu úzce spolupracovat s generálním ředitelem Bobem Chapkem, který staví na stoleté historii a odkazu společnosti v oblasti kreativní dokonalosti a inovace,“ uvedla v prohlášení paní Arnoldová.

Včera uplynulo 120 let od narození zakladatele společnosti Walta Disneyho.

Foto: Pxhere

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Pomáháme značkám myslet ekologicky

Pomáháme značkám myslet ekologicky

Trend udržitelnosti je patrný i na eventech. Šafy production radí značkám, jak k němu přistupovat a společně s nimi přichází s inovativními aktivitami.

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.