Do Česka vstupuje francouzská značka MOA

4. 11. 2021 09:11

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Francouzská značka MOA, která nabízí kožené kabelky, šperky nebo punčochové zboží bude v Česku podnikat prostřednictvím franšízy.

Značka zatím otevřela dvě prodejny, jednu v pražském nákupním centru Westfield Chodov a druhou v Galerii Vaňkovka Brno. S expanzí jí pomáhá poradenská společnost CZ Retail Advisors.

Podle Tomáše Beránka z CZ Retail Advisors se jedná o značku ve střední cenové kategorii, která má šanci uspět i vzhledem k tomu, že v tomto segmentu není ještě český trh saturován. „Myslím, že celkově má značka potenciál na to mít v Česku nějakých patnáct prodejen v následujících letech, ale nelze předjímat, uvidíme, co bude s ohledem k pandemii možné,“ říká Beránek.

PSALI JSME
Značka puntíkatých peněženek Vuch má prodejnu v pražském centru a plánuje TV kampaň

V příbuzném segmentu trh naopak opustila italská módní značka Carpisa, v jejímž sortimentu byly hodně zastoupeny i cestovní tašky a zavazadla, jejichž prodej v pandemii logicky stagnoval. V e-commerce je naopak dravým lokálním konkurentem značka českých zakladatelů – Vuch.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Tomáš Kopsa

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.