Foto: Chilli Production

Český volejbal slaví stovku. Legendy na antuce v lomu v projektu Chilli Production

1. 11. 2021 07:11

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

K výročí 100 let českého volejbalu českobudějovická agentura Chilli Production vymyslela a zrealizovala unikátní projekt se zapojením tuzemských legend tohoto sportu.

„Jednalo se o jednodenní natáčení, kam jsme pozvali největší žijící volejbalové ikony, od nejstarších po současné hráče. Vybrali jsme naprosto unikátní prostor, který nemá v Evropě obdoby – Dobešku, kde se na dně lomu kousek od Prahy ukrývají dva venkovní antukové kurty obklopené skalními stěnami,“ popisuje jednatel agentury a stratég Otta Kovařík.

Domlouvání osobností včetně zajištění dopravy, ubytování a cateringu si podle Kovaříka vyžádalo bezmála měsíc intenzivní práce. Zhruba stejnou dobu jako produkce zabrala příprava, moodboardy a vlastně vymyšlení kompletního konceptu a načasování.

Materiál, který vznikl mapuje 100 let, za jediný den se stihlo natočit hlavní video a 27 medailonků, kde osobnosti odpovídaly na stejné otázky, každý po svém. „Finálním výstupem bude hlavní video (2 minuty), 30sekundová verze a 3x10sekundový spot „sponzor pořadu“ do TV před každé volejbalové utkání a reklamní bloky. Pro natáčení videí jsme zvolili anamorfické objektivy k umocnění emocí a vintage looku,“ dodává Kovařík. 

Výstupy mají využití na LED obrazovkách při každém TV utkání a v rámci každého extraligového utkání bude na ČT sport odvysílaný jeden medailonek, pokaždé jiný. „Souběžně je vytvořený také media plán na sociální sítě, podpořený výkonnostní reklamou – jak dlouhodobou na hlavní video, tak dílčí na medailonky. Vše bude dohromady vytvářet publikum pro remarketing a další zacílení kampaní pro reprezentaci,“ vypočítává Kovařík.

Z celého dne vznikla také série fotografií. Cílem je ukázat veřejnosti, že volejbal je na vzestupu a je to moderní, dynamický a hlavně všestranný sport. Obsah by měl také podpořit nábor mladých hráčů do mládežnických kategorií, což bude součástí zaměření na sociálních sítích.

Foto: Chilli Production

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.