Foto: Tomáš Nosil

Etickou komisi Českého rozhlasu doplnili čtyři noví členové

9. 4. 2021 17:04

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

IPTV či kabelovou televizi si platí více než polovina Čechů

Počet diváků, kteří sledují televizní stanice prostřednictvím některého z placených operátorů, se v Česku drží na stabilní úrovni, dál však klesá podíl satelitní TV. Vyplývá to z aktuálního výzkumu Atmedia index.

Jak Kofola sedm let ladila novou identitu? Čtěte v MAM 12/2024.

Ve čtvrtek 8. dubna 2021 se na pozvání generálního ředitele Českého rozhlasu Reného Zavorala sešla Etická komise Českého rozhlasu doplněná o nové členy: Pavla Berana, Jiřího Hlaváče, Stanislavu Hronovou a Jana Wintra.

Etická komise je pětičlenný poradní orgán generálního ředitele, na základě jeho podnětů má hodnotit práci ČRo jako média veřejné služby zejména ve vztahu k profesní etice a k právním normám. Zasedá od 1. května 2017. Kromě jmenovaných nově příchozích je v ní i člen Národní rozpočtové rady Richard Hindls.

„Přínosem Etické komise je nezaujatý pohled uznávaných osobností české vědy a kultury na problémy spojené s činností Českého rozhlasu. Nabízí komplexní pohled zvenčí, který je neovlivněný každodenní praxí mediálního provozu. Mým cílem stále je, aby byl Český rozhlas maximálně otevřený veřejnosti. Z tohoto důvodu jsem zřídil Etickou komisi i funkci ombudsmana ČRo, který se zabývá podněty našich posluchačů,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Členové Etické komise Českého rozhlasu

PhDr. Pavel Baran, CSc. (Filozof, místopředseda AV ČR, místopředseda Rady pro výzkum, vývoj a inovace)

Prof. Ing. Richard Hindls, CSc., Dr. h. c. (Emeritní rektor Vysoké školy ekonomické v Praze, člen Národní rozpočtové rady)

Prof. MgA. Jiří Hlaváč (Klarinetista, skladatel, vysokoškolský pedagog)

Prof. Ing. Stanislava Hronová, CSc., Dr. h. c. (Profesorka na Fakultě informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze)

Doc. JUDr., PhDr. Jan Wintr, Ph.D. (Právník, právní teoretik a vysokoškolský pedagog)

Foto: Tomáš Nosil

Jak Kofola sedm let ladila novou identitu? Čtěte v MAM 12/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení