Foto: KetoDiet

VIDEO: Žádné ploché břicho a úsměvy. Když zhubnete, utrpí vaše XL košile

21. 1. 2021 10:01

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Většina kampaní na diety začíná a končí stejně – spoty zobrazují hlavní hrdinku, její ploché břicho a šťastný obličej u porce salátu k večeři. Společnost KetoDiet, pro kterou nová televizní kampaň od agentury Brain One vznikla, se rozhodla vzít komunikaci z opačného konce – zaměřila se na pocity starého velkého oblečení potom, co jeho majitelé jednou provždy zhubnou.

„Kampaně na produkty kolem hubnutí často ukazují pozitivní dopad na život hubnoucího. Jak mu to sekne, jak se cítí, jak ho vnímá okolí – a proto nám značky často splývají. Tomu jsme se chtěli vyhnout. Proto má zákazník v kampani KetoDiet de facto vedlejší roli a prim hraje personifikovaná XL košile a její trápení z toho, že už nebude nošena. Pro maximální uvěřitelnost jsou všechny její pohyby natočené postaru – na kameru a za pomoci loutky,“ vysvětluje kreativní ředitel Brain One Marek Linhart.

Produkce spotu se ujalo zlínské studio Bumerang, patřící do agenturní rodiny Brain Family. Režie se ujal Pavel Soukup.

„Kdybychom animovali ve 3D, pravděpodobně bychom nestihli vyladit všechny nuance pohybu a textury materiálů. Rozhodovali jsme se proto mezi stop-motion animací a klasickou loutkou. Po mnoha testech jsme se rozhodli pro loutkovou animaci, mimo jiné proto, že nám dávala možnost si před kamerou natočit různé varianty pohybů a následně ve střižně vybrat to pravé. Pro každý záběr vznikla unikátní košile podle toho, jaké pohyby musela umět zahrát a odkud ji mohli čtyři vodiči ovládat, aby nebyli v záběru vidět,“ popisuje line producer Bumerangu Filip Ferbr.

„Kampaň jsme stavěli tak, abychom pro klienta začali systematicky vytvářet znovupoužitelné symboly a posílili branding. Slibujeme si od ní růst brand awareness a následné přetavení posílených zákaznických emocí v prodej,“ komentuje přístup k zadání stratég Brain One Roman Zámečník.

Zlepšení brand awareness si od roku 2021 slibuje i majitel společnosti KetoDiet Petr Slavík. „Jelikož jsme na trhu letos již desátým rokem, z pohledu marketingu je naší vizí jednoznačně upevnění znalosti značky napříč společností. Když se řekne ketodieta, tak první, co by mělo klienta napadnout, je naše zelená a modrá funkční KetoDiet,“ dodává k letošní spolupráci.

Foto: KetoDiet

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.