VIDEO: McDonald’s očima malého ptáčka. Firma uvádí svůj nový koncept

29. 6. 2020 13:06

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

V pondělí 29. června startuje v televizi i v onlinu imageový spot, jímž McDonald’s uvádí svůj nový koncept, který se postupně propíše do veškeré komunikace: příběh ptáčka, který poletuje u restaurace, pozoruje život lidí kolem a oslavuje malé radosti, co nás denně potkávají. Právě díky nim pak má, jak říká kampaňový claim, každý den chutnat skvěle.

„Přinést příběh s velkým poselstvím o malých věcech byla příjemná výzva. Když jsme se ale na svět podívali očima malého ptáčka, všechno do sebe zapadlo. Právě on nám ve spotu pomáhá ukázat, že pro radost skutečně není potřeba chodit daleko. Je tu mezi námi dnes a denně. Stačí si jí jen všímat a vychutnat ji,“ vysvětluje myšlenku spotu creative director DDB Prague Gert Laubscher. „A právě na tom je postavený i samotný dlouhodobý koncept,“ dodává.

„McDonald’s je brand, který je konzistentní a vždy přinášel do života lidí pozitivní emoce. Nový komunikační koncept není výjimkou. Vyzdvihnout fakt, že radovat se dá i z mála, je nám vlastní. A je pravda, že v posledních týdnech ještě získal na větší relevanci. I proto se nám tak zalíbil příběh našeho hlavního hrdiny. Nenápadný malý ptáček je něčím obyčejným a všedním a zároveň i symbolem volnosti, života a veselí,“ reaguje na strategii CMO McDonald’s Martin Troup.

Další rozpracování konceptu Každý den chutná skvěle se v následujících měsících promítne napříč všemi touchpointy, různými produktovými platformami a celkovou komunikací značky. V televizním spotu je použita originální písnička Billa Witherse Lovely Day.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.