Foto: Česká televize

Kühn se stal novým šéfem rady ČT. Dvořák dostane bonus 1,6 milinu korun

25. 6. 2020 11:06

— Mohlo by vás zajímat —

Lucie Mifková mění Proficio za Pickerly, kde bude řídit média

Marketingová agentura Pickerly posiluje tým o Lucii Mifkovou, která bude mít na starosti média a výzkum. Před tím působila šest a půl roku ve skupině Proficio.

Reklama
SDG

Rada České televize si zvolila za svého předsedu Reného Kühna. V tajné volbě obdržel 11 hlasů, další čtyři odevzdané hlasy byly neplatné.

Devětačtyřicetiletý Kühn je členem Rady ČT od roku 2011 a již zastával funkci místopředsedy (2013 až 2015 a od roku 2018 do dubna 2020). Působí jako externí poradce na ministerstvu kultury a pracuje v marketingu a PR. Je jednatelem agentury Ian Derson. V minulosti se podílel na kampaních ČSSD.

PSALI JSME
Češi chtějí zachovat poplatky pro ČT a ČRo. Považují je za příměřené či nízké

Kühn nahrazuje předchozího předsedu Jana Bednáře, jemuž vypršelo členství. Novými místopředsedy patnáctičlenné Rady ČT se stali Daniel Váňa a nově zvolený člen Pavel Matocha. Ty doplňuje Jaroslav Dědič.

Špatná komunikace s radou

Rada ČT také na zasedání osmi z patnácti hlasů schválila bonus ve výši 66 % pro generálního ředitele ČT Petra Dvořáka za loňský rok. Obdrží tak asi 1,6 milionů korun. Je to poprvé, kdy nedostane maximální možnou částku. Důvodem snížení je podle rady horší komunikace s radou ohledně přípravy rozpočtu na rok 2020.

Například Hana Lipovská usilovala o to, aby jeho bunus byl nulový. „Nedat bonus není to samé jako ho vyhodit. Podle mě je to o tom, zda dáváme jedničku nebo jedničku s hvězdičkou. Jde o tu hvězdičku,“ uvedla. Podpořil ji rovněž Pavel Matocha, podle kterého je aktuálně třeba šetřit.

Foto: Česká televize

Vojtěch Lhota

Další zajímavé čtení