VIDEO: Nejhořčejší Radegast v historii míří do obchodů. Pivovar pokračuje v kampani

9. 5. 2020 06:05

— Mohlo by vás zajímat —

Ležák Gambrinus 12 se představuje s kampaní „Zralci na chmelu“

Ze stínu desítky vystupuje ležák Gambrinusu s kampaní od agentury McCann Prague a spoty od Boogie Films.

Jak Kofola sedm let ladila novou identitu? Čtěte v MAM 12/2024.

Pivovar Radegast uvedl na trh novinku. Výčepní speciál Radegast Ratar je pivo s mimořádnou hořkostí. Jedná se dokonce o nejvíce hořké pivo v historii pivovaru, který letos slaví 50. výročí od uvaření první várky piva.

Televizní kampaň mohli diváci sledovat již od poloviny dubna. „Vzhledem ke koronavirovým opatřením jsme nemohli zrealizovat původně plánovanou kreativní ideu. A protože rádi v Radegastu překonáváme překážky, tak se nám během krátké doby a v omezených podmínkách podařilo vytvořit náhradní spot, který poběží v TV až do konce května. Současně s ním běží i online kampaň na sociálních sítích a YouTube,“ uvedl pro MaM.cz Marek Grabovský, manažer značky Radegast. Spot byl vytvořen ve spolupráci s agenturou Boomerang Communication a produkcemi Armada Films a RUR.

„Od května je pak připravena také in-store podpora pro obchodní řetězce moderního a tradičního trhu. V červnu bude Radegast Ratar na čepu ve vybraných hospodách v rámci programu Volba sládků. Do nich si mohou zajít ‚spláchnout hořké časy‘ také zdravotníci a záchranáři, kterým tímto chceme poděkovat za jejich úsilí a tvrdou práci. První čepovaný Ratar si tak vychutnají zdarma na náš účet. V červenci je připraven regulérní start distribuce do hospod, které nabízí portfolio Radegastu,“ dodal Grabovský.

Po testování novinky Radegast Ratar ve vybraných prodejnách v roce 2019 rozšířil pivovar Radegast distribuci do dalších obchodních řetězců a obchodů. „V posledních letech je mezi spotřebiteli a milovníky piv velký zájem o piva s vysokou hořkostí. V nošovickém pivovaru se snažíme bořit zažité bariéry a přinášet nový přístup k pivu, a tak jsme nastartovali novou pivní kategorii s touto mimořádně hořkou pivní revolucí,“ sdělil Ivo Kaňák, manažer pivovaru Radegast v  Nošovicích.

VIDEO: Staropramen reaguje na krizi, Budvar propaguje nový ležák

Radegast Ratar je nejvíce hořké pivo, které kdy bylo během 50leté historie pivovaru Radegast uvařeno. Novinka má 50 jednotek hořkosti IBU (International Bitterness Units), což je o 14 jednotek více než u světlého ležáku Radegast Ryze Hořká 12, a dokonce o 20 jednotek hořkosti více, než má Radegast Rázná 10.

Trojitě chmelený výčepní speciál z Nošovic je pivo s plnou hořkou chutí, vysokou pitelností a obsahem alkoholu 4,3 %. „Radegast Ratar jsme uvařili z těch nejkvalitnějších surovin, měkké beskydské vody, sladu z vlastní sladovny a pořádné dávky prémiového chmele Polaris, který obsahuje velké množství alfa hořkých kyselin,“ uvedl Petr Kwaczek, sládek pivovaru Radegast.

Osvěžující chuť a mimořádnou hořkost novinky Radegast Ratar si lidé dopřejí ve skleněných vratných lahvích o objemu 0,5 litru. Ještě během května 2020 se pak hořké osvěžení z Nošovic objeví v plechovkách. 

„Na čepovaný Ratar se spotřebitelé mohou těšit brzy po otevření hospod. Nejprve se v červnu stane mimořádně hořkou Volbou sládků a poté bude od  července na čepu v několika stovkách vybraných hospod,“ doplnil Marek Grabovský, manažer značky Radegast.

Název nového piva z nošovického pivovaru se inspiroval u kmene Ratarů, jejichž nejvyšším bohem byl právě Radegast. Radegast Ratar je v prodeji za doporučenou maloobchodní cenu 17,90 Kč za 0,5litrovou láhev a 20,90 Kč za 0,5litrovou plechovku.  

Nošovická novinka je nyní k dostání v obchodních řetězcích Albert, Billa, COOP (moravská družstva), Enapo, Globus, Hruška, Kaufland, Makro, Pramen, Tesco, Žabka, v online supermarketech Kosik.cz a Rohlik.cz nebo na vybraných čerpacích stanicích.

Jak Kofola sedm let ladila novou identitu? Čtěte v MAM 12/2024.

Další zajímavé čtení