Skupina THIMM získala cenu Axia Best Managed Companies Award 2020

18. 5. 2020 14:05

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Společnost THIMM získala ocenění „Axia Best Managed Companies Award 2020“. Cena je pečetí kvality za vynikající řízení středně velké firmy. Slavnostní předání ceny se uskutečnilo 15. května v centrále skupiny společností THIMM v Northeimu.

„Z ocenění máme obrovskou radost a jsme na něj také pyšní. Ukazuje, že se strategií a filozofií naší rodinné firmy rostoucí se strategickou předvídavostí se ubíráme správným směrem a činíme správná rozhodnutí,“ říká Mathias Schliep, předseda představenstva skupiny společností THIMM. „Toto ocenění je tak také zvláštním vyznamenáním pro všechny zaměstnankyně a zaměstnance ve všech pobočkách THIMM, kteří touto udržitelně úspěšnou cestou jdou společně s námi.“

Program Axia Best Managed Companies je soutěž, kterou realizuje společnost Deloitte, časopis WirtschaftsWoche, banka Credit Suisse a svaz BDI a je pečetí kvality pro úspěšné středně velké společnosti. Její vizí je vybudovat národní a globální ekosystém výborně řízených středně velkých firem. Důležitým znakem ceny Best Managed Companies je její mezinárodní záběr: Program Best Managed Companies založila společnost Deloitte v 90. letech minulého století v Kanadě a titul se v současné době uděluje již ve 20 zemích světa.

3 500 zaměstnanců ve 22 závodech

Skupina THIMM poskytuje řešení pro balení a distribuci zboží. Portfolio firmy zahrnuje přepravní a prodejní obaly z vlnité lepenky, POS & POP produkty, kvalitní prodejní stojany (displeje), obalové systémy z různých materiálových kombinací a tiskové produkty pro další průmyslové zpracování.

Podnik založený v roce 1949 zaměstnává více než 3 500 zaměstnanců ve 22 závodech v Německu, Česku, Rumunsku, Polsku, Francii a Mexiku a v roce 2018 dosáhl ročního obratu přes 645 milionů eur. 

„I skupina THIMM, jako jedna z oceněných společností, přesvědčila svým prvotřídním řízením podniku – velkou vynalézavostí, dlouhodobě směřovanou strategií a silnými strukturami řízení. THIMM tak není jen benchmarkem pro dokonale řízené středně velké společnosti, ale také symbolem budoucnosti Německa jako místa k podnikání,“ zdůrazňuje Lutz Meyer, partner a vedoucí programu pro středně velké společnosti v  Deloitte.

Vítězové Axia Best Managed Companies Awards byli vybrání v několikastupňovém procesu. V prvním kole společnosti vyplňují on-line dotazník. V něm uvádějí základní údaje o společnosti a zaměřují se na čtyři základní oblasti ocenění: strategii, produktivitu a inovaci, firemní kulturu a strukturu řízení a finanční výkonnost. Na základě podkladů dodaných uchazeči, jejich vyhodnocení a osobních pohovorů pak rada odborníků Axia Best Managed Companies Award vybere užší seznam. Následně vybírá nositele ocenění porota složená z renomovaných zástupců z  hospodářství, vědy a médií. 

Redakce MAM

Další zajímavé čtení