VIDEO: Sokol cvičí na síti. Sérií videí pro veřejnost provádí youtuber Touha

3. 4. 2020 19:04

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Česká obec sokolská (ČOS) nabízí pohybové aktivity, i když jsou sokolovny zavřené. Pro veřejnost spouští pod názvem #cvičímsesokolem sérii instruktážních cvičebních videí pro všechny věkové kategorie. Připravují je sokolští metodici ve spolupráci se známým sportovním youtuberem Tomášem Touhou a k vidění jsou na youtubovém kanále České obce sokolské a jejích sociálních sítích.

Projekt #cvičímsesokolem připravovala ČOS už od začátku roku a původně jej plánovala spustit začátkem května. Nouzový stav v ČR nakonec jeho spuštění urychlil – videa tak nyní mohou inspirovat, jak si i v současné době udržet kondici a dobrou náladu.

„Sokol ve standardním režimu cvičí se všemi věkovými kategoriemi a zakládá si na kvalitní metodice. To přesně chceme tímto seriálem ukázat, a hlavně podpořit. První set videí je zaměřen na cvičení rodičů s malými dětmi a předškoláky, přes dospělé až po seniory. Další série videí pak bude stručně a přehledně ukazovat, jak správně provádět jednotlivé cviky, aby byly co nejúčinnější, ale především neškodily zdraví,” uvádí ředitel České obce sokolské Marek Tesař.

Videa v délce okolo 20 minut ukazují celou cvičební jednotku tak, aby se dala odcvičit i v domácím prostředí, a to v reálném čase. Série kratších videí zase ukazuje, jak správně provádět základní cviky, například klik, dřep nebo plank. Cílem je vytvořit z youtubového kanálu ČOS místo, kde lze získat inspiraci ke cvičení či návod, jak jednotlivé cviky dělat správně.

„Moc bych touto cestou chtěl poděkovat všem, kteří se na natáčení podílejí. Odměnou jim budou především lidé, kteří s námi budou cvičit doma a třeba později přijdou i do sokoloven,“ dodává Tesař.

První instruktážní videa se na youtubovém kanále České obce sokolské objevila tuto neděli, další budou přidávána vždy ve středu a v neděli v 18:00.

Najděte si on-line cvičení v kalendáři

Další aktivitou pro veřejnost jsou online živá facebooková vysílání sokolských cvičitelů, ať už z prázdných sokoloven nebo z jejich domovů. ČOS sestavuje kalendář těchto on-line cvičebních aktivit na adrese https://sites.google.com/sokol.eu/sokolcvicionline/home. Zde si zájemci mohou najít, kdo a kdy vysílá a pro jakou kategorii je cvičení určeno.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.