Lidl daruje potravinovým bankám téměř 4,5 tuny trvanlivých potravin

2. 4. 2020 15:04

— Mohlo by vás zajímat —

DPD s agenturou Realness uspěly na evropských SABRE Awards

Ze 13 nominovaných českých projektů v evropské PR soutěž SABRE Awards získala cenu kampaň cílená na kurýry DPD.

Reklama
SDG

Společnost Lidl Česká republika vyslyšela volání Federace potravinových bank o pomoc a rozhodla se poslat potravinovým bankám 4,5 tuny trvanlivých potravin. Reaguje tak na urgentní zvýšenou potřebu trvanlivých potravin ohroženými skupinami obyvatel i na zrušení jarní Sbírky potravin.

„Potravinovým bankám darujeme pravidelně ze zákona, v minulém roce to bylo přes 107 tun potravin. V současné situaci jsme se ale rozhodli pro mimořádný dar v podobě trvanlivých potravin, kterých se potravinovým bankám nyní zoufale nedostává,“ upřesňuje tisková mluvčí Lidlu Zuzana Holá. Těstoviny, masové konzervy, luštěniny, ale např. i dětské piškoty poputují matkám samoživitelkám, opuštěným seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

E.ON podpoří zdravotníky i hasiče v boji proti koronaviru. Jídlem zdarma

Lidl reaguje i na zrušení letošní jarní Sbírky potravin, která se v aktuální situaci nemůže uskutečnit. „V loňském roce naši zákazníci darovali 28 tun v jarní a 40 tun potravin a drogerie v podzimní Sbírce. Chceme tedy tímto mimořádným darem alespoň trochu napomoci vyrovnat výpadek, který zrušení jarní Sbírky způsobí,“ dodává Holá.

Další zajímavé čtení

Pomáháme značkám myslet ekologicky

Pomáháme značkám myslet ekologicky

Trend udržitelnosti je patrný i na eventech. Šafy production radí značkám, jak k němu přistupovat a společně s nimi přichází s inovativními aktivitami.

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.