Foto: Pxhere.com

Canal Plus kupuje za jednu miliardu eur Skylink

28. 5. 2019 10:05

— Mohlo by vás zajímat —

DPD s agenturou Realness uspěly na evropských SABRE Awards

Ze 13 nominovaných českých projektů v evropské PR soutěž SABRE Awards získala cenu kampaň cílená na kurýry DPD.

Reklama
SDG

Dceřiná firma francouzské mediální společnosti Vivendi Canal+ kupuje M7 Group, která je vlastníkem satelitního operátora Skylink.

Jeden z největších operátorů placené televize v Evropě, lucemburská společnost M7 Group poskytuje balíčky hybridní satelitní/OTT placené televize třem miliónům domácností, a to prostřednictvím šesti různých značek v sedmi zemích Evropy. Je předním provozovatelem satelitní DTH placené televize v regionu Beneluxu i v České republice a na Slovensku, kde působí pod značkou Skylink.

V ČR a na Slovensku má podle údajů z roku 2017 kolem 1,65 milionu zákazníků, z toho asi milion připadá na Česko. Milion uživatelů platí měsíční servisní poplatek a 650 tisíc si předplácí některý z programových balíčků.

M7 Group vlastní také internetového a telefonního operátora v Nizozemsku Online.nl. Od roku 2014 je majoritním akcionářem M7 Group evropská investiční skupina Astorg.

Canal Plus provozuje placené televize ve Francii a v zámoří. Akvizicí podle agentury Reuters zvýší počet předplatitelů na 20 milionů.

Navrhovaná transakce v hodnotě jedné miliardy eur (25,8 mld. Kč) ještě podléhá schválení ze strany příslušných regulačních orgánů. Její dokončení se očekává tento rok v září.

Foto: Pxhere.com

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Pomáháme značkám myslet ekologicky

Pomáháme značkám myslet ekologicky

Trend udržitelnosti je patrný i na eventech. Šafy production radí značkám, jak k němu přistupovat a společně s nimi přichází s inovativními aktivitami.

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.