7. Dynamo design dalo tvář festivalu Pražské jaro

21. 11. 2016 00:11

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Nový vizuální koncept festivalu Pražské jaro, pracovně nazvaný Musica Magica, je založený na motivu hudebních nástrojů, které ožívají a plynule se vpíjejí do jiných objektů, aby nakonec vytvořily nového tvora – zpěvného ptáka, symbol jara. Pěvci představují fantaskní tvory žijící v hudbě a hudbou se živící, mají svá jména, životy i rituály. Připravilo jej studio Dynamo design, které zvítězilo v tendru, jenž letos na jaře uspořádala společnost Pražské jaro pro několik vybraných subjektů. Cílem soutěže bylo zajistit dodavatele pro období 2017 až 2019. „Díky kolážím, vědomě navazujícím na bohatou tradici českého surrealismu (Toyen, Štýrský, Kolář, Švankmajer), v nich nacházíme odkazy na klasické umění a zároveň prezentujeme pestrost hudebních forem a neutuchající radost z procesu tvorby. Vizuální koncepce Pražského jara nás tak svými barvami a tvary uvádí do snového světa, abychom se nechali unášet fantazií, stejně jako je to možné na koncertech klasické hudby,“ popisují autoři z agentury Dynamo design. Podle autorů jde z komunikačního hlediska o nezaměnitelný vizuální styl, a to nejen v kontextu kulturních akcí. Tvůrčí tým studia Dynamo design pro festival zastupují designér Martin Poláček, art director Libor Jelínek a idea maker Martin Holub.

Výhodou nového grafického stylu má být srozumitelnost pro všechny věkové skupiny a variabilita motivů, které se neokoukají a udrží pozornost.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení