1. Seznam bude natáčet vlastní zprávy

16. 5. 2016 00:05

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Fajn rádio si novým partnerstvím s Enterprise Esports otvírá dveře do gamingu

Fajn rádio z mediální skupiny Media Bohemia se v marketingu dlouhodobě zaměřuje na spolupráci s influencery a tiktokery z různých oblastí. Nyní prostřednictvím Enterprise Esports vstupuje do oblasti esportu a bude oslovovat milovníky gamingu.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Český internetový gigant Seznam.cz buduje speciální samostatnou redakci, která se zaměří na natáčení zpravodajských videí. Krátké reportáže a zprávy se objeví přímo na homepagi vyhledávače, a to nejspíš už na konci léta. Projekt je ale ještě na samém začátku, upozornil generální ředitel Seznamu Pavel Zima. Právě on si vzal vybudování plnohodnotné redakce osobně na starost. „Víc a víc se chceme věnovat obsahu. Zjistili jsme, že nás to baví, a navíc nám to docela jde,“ řekl Zima. Základem obsahového oddělení bude internetová televize Stream.cz a magazín Proženy.cz. Ten převezme Seznam od současného dodavatele, firmy Hanbury Ventures, v polovině léta. Redakce se přestěhuje do smíchovské centrály Seznamu. Ke Streamu a ženskému webu by pak mělo na konci léta přibýt právě internetové videozpravodajství, do jehož týmu začal Seznam přijímat novináře. Vydá se přitom jinou cestou, než jsou dosavadní reportáže na Novinky.cz. Asi pět videozpráv denně by se mělo objevit přímo na hlavní stránce Seznamu. Vznikne tím další plocha pro odbavení videoreklamy. Videoprodukce přitom nemá Novinkám konkurovat, ale doplňovat je. „Chceme mít náš obsah více pod kontrolou a chceme si vybírat vlastní témata,“ vysvětlil Zima. „Jsme přesvědčeni, že bychom videa udělali lépe než v Borgisu. Nejde o to, že bychom s nimi byli nespokojení,“ dodal s odkazem na vydavatele deníku Právo, kterého Seznam částečně vlastní a s nímž provozuje Novinky.cz.

Produktové oddělení Seznamu se rozdělí na dvě části, přičemž tu obsahovou povede osobně generální ředitel Pavel Zima (na snímku). Ostatní projekty zůstanou pod Petrem Králem.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení