Prima na podzim vsadila na reality show i původní tvorbu

3. 8. 2011 13:08

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Televize Prima představila na své středeční tiskové konferenci podzimní programová schémata všech tří stanic Prima, Prima Cool a Prima Love. Na nedělní prime time na hlavní stanici Prima TV je připravena talentová show Česko Slovensko má talent, kterou v loňském roce průměrně sledovalo přes jeden milion diváků. Druhá řada se bude odehrávat v Las Vegas a zúčastní se jí i soutěžící ze zahraničí. Jana Krause v porotě vystřídá Martin Dejdar, pokračovat bude zpěvačka Lucie Bílá a manažer Jaroslav Slávik. Kromě této již vyzkoušené soutěže uvede Prima dva nové formáty reality show – sociální Moje místo, kde se budou soutěžící snažit najít práci, a pořad o bydlení Nové hnízdo. Obě show nasadí Prima o víkendových dnech od 17 hod, aby je mohla nejprve otestovat.
Sázka na jistotu – Schimanski se vrací
Jedním z pilířů týdenního prime time bude opět původní seriál Cesty domů, první díl nové řady Prima uvede v pondělí. 5. září, vysílán bude vždy v pondělí a ve středu od 20 hod. V pondělí pak po Cestách domů poběží nový seriál Rodinka (zatím šest dílů), volné pokračování legendární Takové normální rodinky. Úterý by mělo patřit pořadu Nikdo není dokonalý a poté Soukromým dramatům a čtvrtek v prime time magazínu Top Star Extra a Ano, šéfe!.
V pátečním hlavním vysílacím čas se pak vrátí detektivní seriál Schimanski, podle generálního ředitele Primy Marka Singera „ největší evropský akční hrdina“. Televize chystá výběr z nejzajímavějších dílů, které byly od roku 1970 vysílány. Sobotní prime time pak bude patři filmům. V sekci Prima kino diváci uvidí čtyři díly Smrtonosné pasti, Letopisy Narnie či komedii Mamma Mia!
V rozšířeném prime time zůstávají osvědčené formáty jako Prostřeno (všení dny od 18 hod), Partička, Soukromá dramata či nová řada Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem, která by měla být zároveň poslední. Pohlreichovo vystupování v novém formátu je však podle Singera velmi pravděpodobné.
Prima Cool ještě „odpudivěji“
Programové schéma Primy Cool bude pokračovat v zařazování seriálů a pořadů, které by pravděpodobně neuspěly na jiných televizních stanicích a naopak přitahují diváky, kteří ostatní stanice nesledují. Pokračovat budou osvědčené seriály Teorie velkého třesku, Jak jsem poznal vaši matku, Dexter aj. Na Prima Cool se navrátí i kultovní seriál Akta X. Přichystané jsou také dva pořady vlastní tvorby: formát o nejodpudivější možné práci Těžká dřina inspirovaný Dirty Jobs na Discovery Channel a menZone, talk show o mužských tématech s třemi moderátory.
Prima Love přitvrzuje
Nejmladší televizní kanál Prima Love nabídne oblíbené seriály pro ženy jako jsou Ally McBealová, Zoufalé manželky, Chůva k pohledání či Čarodějky. Novým žánrem, který se na ženském kanálu objeví, je krimi. Rodinná sága o policistech z názvem Spravedlnost v krvi má být něco jako „hodní Sopránovi“. Další novinkou bude pozdně večerní okénko „I love sex“, kde se bude vysílat trojice seriálů Sex ve městě, Láska je láska s lesbickou tematikou a Tajný deník call girl.
Prima Group má v šuplíku ještě několik pořadů, na jejichž vhodné nasazení terpve čeká. Jedná se o gameshow Aréna národů, castingovou show Mami, ožeň mě! či seriál Zázraky života. Prima rovněž připravuje natáčení seriálu ze života studentů s pracovním názvem Sborovna.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.