Část hotelů na Zlínsku má na Silvestra vyprodáno

24. 8. 2011 07:08

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Do České republiky sice dorazila tropická vedra, a zima se tak zdá v nedohlednu, někteří hoteliéři ze Zlínského kraje ale již nyní hlásí na konec roku plno. Silvestrovské pobyty mají vyprodány některé hotely ve Velkých Karlovicích, přibližně jedna třetina lůžek je zarezervována také v Lázních Luhačovice. Vyplynulo to z ankety ČTK.

Vyprodáno na Silvestra mají například hotely turistického střediska Valachy ve Velkých Karlovicích – Lanterna, Horal a Galik. „První se zaplnil Horal, poslední pokoje jsme obsadili v minulém týdnu. Poptávka po něm je obecně vysoká díky letošním novinkám, zvláště termálním bazénům se slanou vyhřívanou vodou,“ uvedl ředitel hotelových provozů střediska Valachy Tomáš Blabla.

Podobně je na tom i hotel Lanterna, kde nyní zbývá jediný volný pokoj. Podle Blably v Lanterně jde většinou o stálé hosty, kteří se pravidelně vracejí. Mnozí si prý rezervují pokoj už při odjezdu ze silvestrovského pobytu. Pouze jeden volný pokoj momentálně zbývá v hotelu Galik.

„Opozdilci ale nemusí být zcela bez šance. Stejně jako loni nabízíme možnost nechat se zapsat do pořadníku. Jakmile se uvolní některá rezervace, což se každý rok stane ve dvou třech případech v každém hotelu, nabídneme termín dalším zájemcům,“ dodal Blabla.

I další ubytovací kapacity ve Velkých Karlovicích hlásí již takřka plno. Například jen minimální šanci sehnat ubytování na oslavu Vánoc či Nového roku mají turisté v areálu Kyčerka, který spravuje společnost Synot. „Největší zájem je tradičně o ubytování v typických valašských chalupách. Ty jsou již několik měsíců beznadějně vyprodány. Lidé se sem pravidelně vracejí a pobyty spojené s oslavou konce roku si zde objednávají často i rok předem,“ konstatovala mluvčí holdingu Synot Magda Pekařová.

Plně obsazeny jsou i apartmány Hospody Kyčerka, která se nachází v těsné blízkosti sjezdovky. Posledními volnými místy disponuje penzion Gaudeamus. „Lidé, kteří by si zde rádi rezervovali ubytování, by si však měli pospíšit – očekáváme totiž, že bude v krátké době plno i zde,“ doplnila Pekařová.

„Tak dobří sice nejsme, ale na to, že je konec srpna, to není vůbec špatné,“ uvedl provozní ředitel a mluvčí společnosti Lázně Luhačovice Jiří Dědek. Podle něj má podnik řádově obsazeno do 150 lůžek z celkových až 450, které společnost k silvestrovskému pobytu nabízí.

Několik volných míst na Silvestra nabízí také horský hotel Kohútka. „Některá jsou již obsazená. Stává se i to, že hosté si pobyt zarezervují ihned po skončení silvestrovských oslav,“ poznamenal Josef Kocurek.

Podle Blably je kromě silvestrovských pobytů zájem také o ty vánoční. Zatímco ještě donedávna bylo pro mnohé Čechy nemyslitelné, aby trávili Štědrý den mimo domov, teď roste poptávka i po pobytech, které 24. prosince zahrnují. Kvůli zachování klidné atmosféry středisko Valachy omezuje počet vánočních pobytů, prodává se jen asi 60 procent kapacity hotelů. Ty navíc pro návštěvníky připravují program pro zpříjemnění vánoční atmosféry v duchu lidových tradic.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.