Incheba čelí žalobě Magistrátu, vystavovatelé váhají

13. 10. 2010 14:10

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Fajn rádio si novým partnerstvím s Enterprise Esports otvírá dveře do gamingu

Fajn rádio z mediální skupiny Media Bohemia se v marketingu dlouhodobě zaměřuje na spolupráci s influencery a tiktokery z různých oblastí. Nyní prostřednictvím Enterprise Esports vstupuje do oblasti esportu a bude oslovovat milovníky gamingu.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Společnost Incheba dnes vydala prohlášení, kde odmítá odpovědnost za škody, které před dvěma lety způsobil požár. Reagovala tak na záměr magistrátu podat žalobu na Inchebu. „Současná Rada hlavního města Prahy žádný nárok na náhradu škody vůči Inchebě Praha dosud neuplatnila a je zřejmé, že neřeší věci seriózním jednáním, když za této situace překvapivě a bez konkrétního důvodu rozhodla o podání žaloby. Pokračuje tak v neefektivním vynakládání milionů korun daňových poplatníků na neefektivní právní služby. Tímto nátlakem pro nás Rada hl. Města Prahy v současném složení a její vyjednavači přestávají být důvěryhodným partnerem,“ uvedl Radovan Ježovič, který se nedávno stal obchodním ředitelem Incheby. Dosud byl ředitelem marketingu a sekci obchodu vedl jeden z veteránů české veletržní scény Jan Novotný. Ten v Inchebě zůstává a bude řídit strategické projekty. „Celá kauza negativně ovlivňuje naši veletržní činnost, vystavovatele to znejisťuje, často se na otázky spojené s tímto ptají. Někteří se raději rozhodnou vyčkat a veletrhu se letos nezúčastnili. Vystavovatelé nás také vnímají jako neseriózního partnera, kterému nechtějí svěřit své peníze,“ přiznává Radovan Ježovič. 

Praha hodlá podat do 18. října žalobu na náhradu škody za požár Průmyslového paláce. Včera o tom rozhodla rada hlavního města, důvodem je mj. blížící se promlčecí lhůta. Peníze chce vymáhat na firmách Incheba, P.a.p.s.t. a Eur-med. Podle náměstka primátora Milana Richtera (ODS) takto radní rozhodli na základě doporučení advokátních kanceláří. Podle jejich stanovisek prý nejde společnosti Incheba, P.a.p.s.t. a Eur-med vyloučit z odpovědnosti za škodu způsobenou požárem Průmyslového paláce v roce 2008. Incheba měla v době požáru výstaviště pronajaté, P.a.p.s.t. opravoval elektroinstalaci a Eur-med měl v pronájmu stánek, který začal hořet. Praha se s Inchebou dlouhodobě přela o změně dodatku nájemní smlouvy, společnosti vyhrožovala i výpovědí z výstaviště. Nakonec se dohodly na úpravě smlouvy. Incheba Praze přenechala pojistku za vyhořelý palác, bude platit vyšší nájem a nájemní smlouva se zkrátila do konce roku 2016, resp. 2021. Kromě sporu o výstaviště Incheba také figuruje v kauze stěhování Slovanské epopeje z Moravského Krumlova. Firma totiž vlastní místní zámek, kde je dílo vystaveno. Pojišťovny dosud městu vyplatily 181 milionů korun, Praha ale tuto částku považuje za nízkou a škodu vyčíslila na více než 1,2 miliardy korun. Pokud by se Praze podařilo vysoudit peníze na firmách, které chce žalovat, mohla by to tak být jediná náhrada škody. 

 

 

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení