Lidové noviny se musí omluvit Rathovi i Kubkovi

22. 9. 2010 08:09

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Lidové noviny musí podle rozhodnutí pražského vrchního soudu na titulní straně uveřejnit omluvu středočeskému hejtmanovi Davidu Rathovi (ČSSD) a předsedovi České lékařské komory (ČLK) Milanu Kubkovi za nepravdivé informace v článku s názvem Rathova podivná atestace, informoval mluvčí Vrchního soudu v Praze Jan Fořt. Rozsudek je pravomocný a lze se proti němu pouze dovolat k Nejvyššímu soudu.
Odvolací soud tak změnil rozhodnutí prvoinstančního soudu, který Rathovu a Kubkovu žalobu na list i jeho vydavatele, splečnost MAFRA, zamítl. V únoru loňského roku deník Lidové noviny uveřejnil informaci, že ministerstvo zdravotnictví, v jehož čele tehdy stál právě Rath, vydalo osvědčení jak pro Ratha, tak i pro Kubka, aby si mohli otevřít soukromou ordinaci. Rath tak mohl vykonávat praxi praktického lékaře a Kubek samostatného angiologa. Oba podle deníku využili tehdejší možnosti, aby lékařům s jednou atestací druhou namísto zkoušky před komisí potvrdilo ministerstvo.
Podle Ratha i Kubka se nejednalo o nestandardní postup a na list i jeho vydavatele podali žalobu. Vydavatel deníku jim také musí uhradit náklady soudního řízení.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení