TV Barrandov natáčí sitcom Profesionálové

20. 8. 2010 09:08

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Za účasti představitelů hlavních rolí Petra Čtvrtníčka, Pavla Lišky, Matěje Hádka či Mariky Procházkové TV Barrandov zahájila natáčení sitcomu Profesionálové. Komediální seriál o policejní jednotce a její práci inspirovaný stejnojmennou úspěšnou sérií slovenské televize Joj mohou diváci sledovat od 1. září každou středu večer, řekl mluvčí TV Barrandov Janis Sidovský.
V šestnácti čtyřicetiminutových dílech se policisté v režii Matúše Liboviče budou zabývat banálními i neuvěřitelnými případy. Příběhy českých Profesionálů jsou shodné s příběhy slovenských mužů zákona, odehrávají se však v českém prostředí a v podání domácích herců.
Svoji roli podporučíka Alexandra Vyšného-Rifenstahla dnes při setkání se zástupci médií přiblížil Pavel Liška. „Vždycky vyfasuju postavu, která se vymyká,“ konstatoval herec ve slušivé policejní uniformě v místnosti s nápisem Pomáhat a chránit. Podle Lišky nemá jeho postava smysl pro humor ani není příliš oblíbená v kolektivu. „Příliš o té postavě říct nemohu, je to vždycky na začátku očekávání, než se v ní ocitnu,“ dodal.
Scénář mu předepisuje Vyšného-Rifenstahla jako někoho, koho neberou kolegové příliš vážně. Je chytrý, ale nepraktický a neprůbojný maminčin mazánek.
Naopak jako ambiciózní puntičkář, jehož zálibou je důsledné zachovávání byrokratických procesů, se představí Hádek. Čtvrtníček ztělesňuje hospodského, který dříve sloužil u policie a disponuje cennými kontakty i stykem s podsvětím. Nadporučík Skarlet Kosinová v podání Mariky Procházkové zase má sklon idealizovat si zločince a propadat s nimi romantice.
Slovenská televize Joj sérii začala vysílat v září 2008. Kvůli velkému diváckému zájmu pokračovala v natáčení dalších řad seriálu; od letošního března vysílá čtvrtou řadu. O popularitě projektu u východních sousedů vypovídá fakt, že tvůrci seriálu letos získali ocenění OTO, tedy obdobu české ceny TýTý.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení