Moderátor Chum odchází z TV Prima

20. 8. 2010 12:08

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Když něco, tak Allegro, říká tržiště v mezinárodní kampani od DDB Warszawa

Nový mezinárodní komunikační koncept spouští online tržiště Allegro, reaguje na rostoucí poptávku po větší personalizaci.

Reklama
SDG

Novým moderátorem hlavní zpravodajské relace televize Prima je Tomáš Drahoňovský, který dosud v televizi působil jako politický a parlamentní zpravodaj. Drahoňovský nahradí Jiřího Chuma, který z Primy odešel a dále bude působit jako moderátor Radiožurnálu.
„S panem Chumem jsme se nedohodli na podmínkách další spolupráce,“ řekla mluvčí Primy Jana Kocová bez dalších podrobností.
Chum z Primy odchází, protože mu televize podle jeho slov odmítla zvýšit honorář. „Nepožadoval jsem žádné razantní navýšení honoráře, jak bylo v tisku nedávno uvedeno, pouze jednání o jeho nové výši,“ uvedl Chum na sociální síti Facebook. Vyjednávání o odměně pro moderátora nedávno komentovala mluvčí televize pro deník Blesk. „Chceme, aby moderátoři zpráv měli stejné podmínky a není možné je individuálně měnit,“ uvedla Kocová.
Moderátor uvádí, že loni v souvislosti s hospodářkou krizí přijal výzvu televize na snížení honoráře na dobu určitou o třetinu. Dodatek ke smlouvě obsahující toto opatření podle něj ale vypršel 31. července, kdy prý měla znovu začít platit původně uzavřená smlouva. „Nabídl jsem televizi kompromis mezi sníženou částkou a platnou částkou ve smlouvě. Ta mi dala ultimátum: buď podepíšu, nebo dostanu výpověď,“ uvedl Chum s tím, že ve čtvrtek podepsal výpověď a z Primy definitivně odešel.
Drahoňovský, který bude moderovat zprávy Primy spolu s Terezií Kašparovskou, bude vedle funkce moderátora hlavní zpravodajské relace i nadále vykonávat novinářskou činnost, zejména v oblasti domácí politiky.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.