Západoevropané jsou k Facebooku míň důvěřiví než lidé z Východu

4. 6. 2010 08:06

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

DPD s agenturou Realness uspěly na evropských SABRE Awards

Ze 13 nominovaných českých projektů v evropské PR soutěž SABRE Awards získala cenu kampaň cílená na kurýry DPD.

Reklama
SDG

Uživatelé webových sociálních sítí z jižní a západní Evropy jsou vůči těmto službám méně důvěřiví než jejich protějšky z Asie, Severní Ameriky či z východu Evropy. Ukázal to průzkum belgické společnosti InSites Consulting, o němž dnes píše server EUObserver.
Výzkum se zaměřil na Facebook, který využívá více než polovina všech uživatelů internetu.
V jižní Evropě jen malou důvěru k Facebooku, že nebude dál předávat soukromá data třetím stranám, má 47 procent a v západní 44 procent uživatelů internetových sociálních sítí. Ve východní Evropě tento postoj zastává 23 procent z nich, zatímco v Severní Americe 26 procent.
Nejdůvěřivější jsou v tomto směru Asiaté s jen 11 procenty těch, co mají malou důvěru v ochranu osobních dat na sociálních sítích. V Asii se přitom Facebook rozšiřuje nejrychleji.
V průzkumu také jen 27 procent Asiatů a kolem 40 procent lidí z východní Evropy uvedlo, že vždy říkají pravdu, když zveřejňují nějaké informace. V západní Evropě a v Severní Americe to bylo kolem 60 procent, ukázal také výzkum.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Pomáháme značkám myslet ekologicky

Pomáháme značkám myslet ekologicky

Trend udržitelnosti je patrný i na eventech. Šafy production radí značkám, jak k němu přistupovat a společně s nimi přichází s inovativními aktivitami.

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.